Klavye tuşlarına basınca oyunda donma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Şu nda Everest KB-808 klavye var. GTA 4'ü 1280-1024 çözünürlükte 40 FPS'de rahat oynuyorum fakat yön tuşlarını kullandığım sürece.

Arabanın yön tuşlarını AWDS yaptığımda ve tuşları kullandığımda donmalar oluyor. 40 FPS'den 15'e kısa süreli düşüşler oluyor. Klavyeyi ümraniyede oyun satan işlek bir dükkandan 25 TL'ye almıştım. Su geçirmez demişti adam. Üstüne zamanında 1 bardak su boşaldı ama yinde bozulmamıştı. Klavyeden kaynaklanan bir problem midir yoksa donanımsal bir problem midir?

Başka bir klavye takarak yine aynısını yapıyor mu diye bakamadım henüz. Klavyem yok fazladan. Varsa bir düşünceniz lütfen paylaşın. Bu arada sadece GTA 4'de oluyor bu. GTA 4 güncel sürümü. Razor yazısı çıkıyor.

5 TL'lik Everest klavyeye 25 TL vermişsin. Hep merak etmişimdir bu Everest, Quake, Friby, Piranha gibi dandik mallara kim para verir diye... Gidip bir elektronik marketten 25 TL'ye çok kaliteli bir Logitech veya Microsoft klavye alabilirken neden bir bakkaldan Everest klavye alıyorsun? Neden?

Logitech klavyeler 18 TL'den başlıyor:

Logitech Klavye - TeknoFiyat

Microsoft klavyeler ise 15 TL'den:

Microsoft Klavye - TeknoFiyat

Ama sen gidip Everest klavyeye 25 TL veriyorsun.

Bir keresinde birisi ufak bir test yapmıştı. Klavyede 1'de 9'a kadar raklamların üzerinde piyanoda parmak gezdirir gibi parmak gezdirdi ve şöyle dedi: PC bütün rakamları yazdı. İşte ucuz klavyelerde hayatta bütün rakamları birden yazamazsın. Tabi burada amacı daha çok klavyenin kablosuz özelliği göstermekti. Sonuç olarak dandik mallara para vermeyin...

Halen şoktayım 5 TL'lik şeyi adam bana nasıl 25 TL'ye kakaladı diye :D
Birde 30 TL'den 25'e düşüttürdüm diye sevinmiştim :D
Neden diye sorucak olursan klavyeler hakkında hiç ama hiçbir bilgim yoktu. Böyle bir sorunla karşılaşaacağım aklımın ucundan geçmezdi :D Hatta ilk zamanlarda o kadar para verdim ama hala GTA 4'ü oynayamıyorum zannediyodum.
Böyle bir klavyeyi 5 TL'ye nasıl imal etmişler onu da anlayamıyorum yani.

Benim klavyeyi test ettim. 2 parmağımla Q ile a dan başlayıp ü ile i de bitirdim. Hepsini yazdı. Harf yerinde 3 tuşa aynı anda basınca yazmıyor ama sayı yerinde 3 tuşada aynı anda basınca yazıyor. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı