Klavye yazma hızımı nasıl arttırabilirim?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: Gigabyte Aorus Rx570 4gb | İşlemci: Ryzen 5 3600 | Ram: Corsair Vengeance 8x2 3200MHz | Anakart: Gigabyte A320M-S2H
Klavyeyi alalı yaklaşık 2 ay oldu. Şu anda ortalama 120wpm civarı yazıyorum, en yükseği 138wpm. Daha hızlı nasıl yazabilirim, taktikleriniz var mı? Ek olarak yavaşlama sebebim "ilişki" gibi çok fazla yan yana olan harflerden oluşan kelimeler.

Klavye: K552 red Switch.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında oldukça iyi bir hızınız var ama 10FastFingers sitesine göre son 24 saatte en hızlı yazan kişi dakikada 163 kelime yazmış. Fakat İngilizce dilinde yazmış. Eğer Türkçe yazacaksanız F klavye ile haşır neşir olmayı deneyebilirsiniz malum alışınca çok daha rahat ve hızlı yazabiliyorsunuz.

Monkeytype sitesini kullanıyorum ben hocam, arayüzü gözüme daha hoş geliyor. F klavye hayatımda hiç kullanmadım alışmam uzun sürecek gibi duruyor. Q klavyenin limitleri nedir sizce?

F klavyeden Q klavyeye geçmiş 10 parmak yazan birisi olarak önermiyorum. Neden diye sorarsanız her seferinde klavye düzenini değiştirmekten, oyunlarda uyumsuzluk olmasından, her klavyenin F fklavye olmamasından dolayı bıraktım.

Monkeytype sitesini kullanıyorum ben hocam, arayüzü gözüme daha hoş geliyor. F klavye hayatımda hiç kullanmadım alışmam uzun sürecek gibi duruyor. Q klavyenin limitleri nedir sizce?

Amcam yıllardır katiplik için klavye işine bayağı takıntılıydı. Evet, F klavyeye alışması zor geliyor ama adamı izlerken hayran kalırdım. Benim maksimum aldığım 80-90wpm civariyken adam 160-170wpm görüyordu. Eğer bu konuda cidden ustalık seviyesine çıkmak istiyorsanız ve Türkçe dilindeyse önerim F klavye olacaktır hocam. Fakat dediğim gibi şu an halihazırda iyi-üst derecede yazıyorsunuz.

Sağolun hocam cevaplarınız için. Profesyonel dereceye çıkmak gibi bir hedefim yok, hobi olarak yazıyorum zaten. 150wpm civarı Q klavye ile yapabilirim sanırım biraz daha alışarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…