Klavyede CTRL tuşu basılı kalıyor

llugur

Kilopat
Merhaba, klavyem sıfır fakat CTRL tuşu basılı kalıyor. Yeniden başlatınca düzeliyor ama 4-5 gün sonra tekrar aynı sorun ortaya çıkıyor. Hiçbir şey yapamıyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Bir program kullanıyorsan onu kullanma eğer olmassa klavyede bir sorun var

Merhaba, klavyem sıfır fakat CTRL tuşu basılı kalıyor. Yeniden başlatınca düzeliyor ama 4-5 gün sonra tekrar aynı sorun ortaya çıkıyor. Hiçbir şey yapamıyorum, yardımcı olabilir misiniz?
Kroniktir belki redditte aratın kronikse illa aynı sorunu yaşayanlar çıakcaktır. Kronik değilse klavyenin arayüzünden güncelleme yapın. Ceya yeni güncellediyseniz eski sürüme alın. Birşey döktüysen ondan da olabilir

CTRL tuşunun basılı kalması can sıkıcı bir durum olabilir ve sorunun kaynağını bulmak önemlidir.
Sorunun tekrarlama eğiliminde olması, yazılımsal veya donanımsal bir sorunun göstergesi olabilir. Aşağıdaki adımları deneyerek sorunun kaynağını daraltabilir ve çözüm bulabilirsiniz:
Yazılımsal Çözümler:

1. Yapışkan Tuşlar: Yapışkan Tuşlar özelliği, basılı tuttuğunuz tuşların otomatik olarak etkin kalmasını sağlar. Bu özellik yanlışlıkla etkinleştirilmişse, CTRL tuşunun basılı kalmasına neden olabilir. Yapışkan Tuşlar'ı devre dışı bırakmak için:
    • Windows 10/11:
      • Başlat menüsünü açın ve Ayarlar'a gidin.
      • Erişilebilirlik > Klavye'ye gidin.
      • Yapışkan tuşlar'ın yanındaki düğmeyi Kapalı konuma getirin.
    • Daha eski Windows sürümleri:
      • Başlat menüsünü açın ve Denetim Masası'na gidin.
      • Erişilebilirlik Seçenekleri'ni açın.
      • Klavye sekmesine tıklayın.
      • Yapışkan tuşları kullan seçeneğini işaretleyin ve Uygula'ya tıklayın.
      • Yapışkan tuşları kısayolu: CTRL tuşunu 5 saniye basılı tutun.
  2. Klavye Sürücüsü: Klavye sürücünüzün güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncel olmayan veya bozuk bir sürücü, klavye ile ilgili sorunlara neden olabilir. Sürücülerinizi güncellemek için:
    • Aygıt Yöneticisi'ni açın.
    • Klavyeler'e genişletin.
    • Kullanmakta olduğunuz klavyeyi sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelle'yi seçin.
    • Sürücüler için otomatik olarak ara veya Bilgisayarımdaki sürücülere göz at seçeneğini kullanabilirsiniz.
  3. Üçüncü Taraf Yazılımlar: Klavye veya klavye ile etkileşime giren herhangi bir üçüncü taraf yazılımı yüklediyseniz, bu yazılımları kaldırmayı deneyin. Bu yazılımlardan biri soruna neden olabilir.
  4. Sistem Geri Yükleme: Sorun son zamanlarda başladıysa, sisteminizi önceki bir çalışma noktasına geri yüklemeyi deneyebilirsiniz. Sistem geri yükleme, bilgisayarınızdaki dosyalarda herhangi bir değişiklik yapmadan önceki bir duruma dönmenizi sağlar.
Donanımsal Çözümler:
Yukarıdaki adımları denedikten sonra sorun devam ederse, donanımsal bir sorun olabilir. Bu durumda aşağıdakileri deneyebilirsiniz:
  1. Harici Klavye: Farklı bir klavye kullanarak sorunun klavyenizden mi kaynaklandığını kontrol edin. Harici bir klavye ile sorun yaşamadıysanız, klavyeniz arızalı olabilir.
  2. Klavye Bağlantısını Kontrol Edin: Klavyenizin bilgisayarınıza nasıl bağlandığını kontrol edin. USB kablosu gevşek veya hasarlıysa, bu soruna neden olabilir. Farklı bir USB bağlantı noktası kullanmayı deneyin veya kabloda herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol edin.
  3. Klavyeyi Temizleyin: Klavyeniz toz veya kir birikmişse, bu tuşların yapışmasına neden olabilir. Klavyenizi nazikçe ters çevirerek ve hafifçe sallayarak toz ve kiri uzaklaştırın. Basınçlı hava kullanarak da klavyeyi temizleyebilirsiniz.
Sorun devam ederse, bir bilgisayar teknisyenine danışmanız gerekebilir.
Ek Öneriler:

• Bilgisayarınızı düzenli olarak virüslere ve casus yazılımlara karşı tarayın.
  • Bilgisayarınızın güncel olduğundan emin olun.
  • Klavyenizi aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda kullanmaktan kaçının.

Reddit de bir şey bulamadım maalesef.

Dediklerinizin hepsini yapmıştım yine de teşekkür ederim.

Arkadaşlar sorun şu an devam etmediği için net bir şey diyemiyorum yani 5 ila 6 günde filan oluyor PC ilk açıldığında oluyor hep oyundayken falan asla olmadı yeniden başlatıyorum hemen düzeliyor ama yine de can sıkıcı yine de yardımınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…