Klavyede FN tuşunu devre dışı bırakma

tanerizm

Hectopat
Makaleler
1
Yer
4 Ekim 2003 Bostancı Duman Konseri
Arkadaşlar, klavyedeki F tuşlarını kullanırken FN tuşuna basmadan kullanmak istiyorum. Bunun bir çözümü var mı? Örneğin F7'de müzik durdurma atalı ben FN tuşuna basmadan direkt F7'ye basınca müzik dursun istiyorum. Bunu yapmanın bir yolu var mı? Not: Dizüstü bilgisayar değil normal klave.

Arkadaşlar, klavyedeki F tuşlarını kullanırken FN tuşuna basmadan kullanmak istiyorum. Bunun bir çözümü var mı? Örneğin F7'de müzik durdurma atalı ben FN tuşuna basmadan direkt F7'ye basınca müzik dursun istiyorum. Bunu yapmanın bir yolu var mı? Not: Dizüstü bilgisayar değil normal klave.

FN lock diye tuş olmalı.

FN lock diye tuş olmalı.

Yok hocam o tuş. Klavye bu.

1608460096522.png

Fn tuşuna basmadan F1 F2 F3 gibi tuşları kullanabilmeniz için sırasıyla şu adımları uygulamanız gerekmektedir:
1)Bilgisayarınızı yeniden başlatın
2)Hp yazısını gördüğünüzde F2 tuşuna basarak biosa girin
3)Sağ ok Tuşu ile ''System Configuration'' seçeneğine gelin
4)''Action Keys Mode''ı Disable yapın
5)F10 tuşuna basarak çıkan seçenekte Yes diyerek bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu işlemleri uyguladıktan sonra Fn tuşları tam tersi işlev yapmaya başlayacaktır. Bu sayede F1 F2 F3 gibi tuşları Fn tuşuna basmadan kullanabilecek, diğer fonksiyon tuşlarını(aydınlatma,ses vs.) kullanabilmek için ise Fn tuşuna basmanız gerekecektir.

İyi Forumlar...

FN tuşuna basmadan F1 F2 F3 gibi tuşları kullanabilmeniz için sırasıyla şu adımları uygulamanız gerekmektedir:
1)Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2)HP yazısını gördüğünüzde F2 tuşuna basarak BIOS'a girin.
3)Sağ ok tuşu ile "System Configuration" seçeneğine gelin.
4)"Action keys mode"ı disable yapın.
5)F10 tuşuna basarak çıkan seçenekte yes diyerek bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu işlemleri uyguladıktan sonra FN tuşları tam tersi işlev yapmaya başlayacaktır. Bu sayede F1 F2 F3 gibi tuşları FN tuşuna basmadan kullanabilecek, diğer fonksiyon tuşlarını(aydınlatma, ses vs.) kullanabilmek için ise FN tuşuna basmanız gerekecektir.

İyi forumlar...

HP yazısı vs. demişsiniz fakat laptop değil normal klavye aynı şeyler geçerli mi? Geçerliyse ne zaman F2 tuşuna basmalıyım HP olmadığı için ekrana HP yazısı gelmiyor :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı