Çözüldü Klavyede küçülme boyutu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmex

Centipat
Daha fazla  
Anlamadığım bir şey var bazı klavyeler normalden daha küçük. Sanırım bazı tuşları da eksik çok bilgim yok açıklayabilir misiniz? Acaba ne gibi artıları var eksikliklerini var mı? Eğer oyun oynamak için sorun teşkil etmiyorsa önerileriniz var mı?

Çözüm
images (2).jpeg

images (1).jpeg

Şu şekilde iki fotoğraf buldum. Açıklayıcı oldu mu bilmiyorum ama buradan bakmanız en kolayı olur.
FPS oyunlarında küçük klavye daha işlevsel oluyor klavyeyi yan çevirip daha hızlı tepki verebiliyoruz ayrıca kullanması daha konforlu hikayeli oyunlarda falan ara sıra yön tuşları lazım olduğu için yüzde 65 mantıklı tercih oluyor iş içinse yüzde yüz mantıklı oluyor FN tuşları numpad tuşları vesayle.

Dediğiniz klavyeler muhtemelen %60 klavyeler. Böyle yapılma amaçları ise daha estetik ve her masaya uygun olmalarını sağlamak.

%60 klavyeler dışındaki diğer klavye boyutları hem oyun hem de günlük kullanım için uygundur. %60 klavyelerde ise F tuşları ve yön tuşları olmadığı için genellikle sadece günlük hayat için kullanılır. Oyun için pek iyi değiller.

Eki Görüntüle 2552180

Eki Görüntüle 2552181

Şu şekilde iki fotoğraf buldum. Açıklayıcı oldu mu bilmiyorum ama buradan bakmanız en kolayı olur.
Bunların yanına ek olarak söylemem gerekirse %60 klavye güzel ama bazı yerlerde sıkıntı yaratabiliyor. Oyun çeşitliliğiniz bolsa özellikle f tuşlarının yokluğunu fazlasıyla hissedersin en azından şunun gibi bişey almalısınız minimum %75 tavsiyemdir.

Anlamadığım bir şey var bazı klavyeler normalden daha küçük. Sanırım bazı tuşları da eksik çok bilgim yok açıklayabilir misiniz? Acaba ne gibi artıları var eksikliklerini var mı? Eğer oyun oynamak için sorun teşkil etmiyorsa önerileriniz var mı?
Hocam o iş çok detaylı. Ama özetleyecek olursak

100% -> tam klavyedir tüm tuşlar var
80%(TKL) -> sadece numpad yok
75% -> 80den 3-4 tuş eksik. Onu da fn kısayollarıyla çözersiniz
65% -> 75’in f tuşları olmayan hali yani f1 f2 gibii tuşlar yok onun yerine fn+1 e basınca f1 e basmış oluyorsunuz.
60% ->sadece temel tuşlar var.

Ne kadar küçük olursa o kadar rahat taşınır, mausa yer kalır, daha f/p olur.

60’da alsanız 100’de alsanız tüm tuşlara basabilirsiniz sadece alışma işi. Yani ben direk f1 e basmak yerine fn+1 e basarım diyorsanız size kalmış.

Bence en iyi ve dengeliler 80-75 olanlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı