PS/2 girişli klavyem kısa süre önce bozuldu. Bilgisayar açılırken başta normal gibi numlock- Caps Lock- scroll lock tuşları çalışıyor ama masaüstü gelince numlock ışığı açık bir şekilde takılı kalıyordu. 6-7 kez denedim bunların birinde doğru bir şekilde çalıştı. Temizlenmesi gerekiyordu içini açtım temizliğini yaptım ancak devre yollarında yanmaya benzer şeyler gördüm. Sizce bunlar yanık mı yoksa oksit mi? Klavye sorunlu mu yoksa adam olur mu? Devre kartıyla bitişen yerleri oksitlenmişti oraları silgiyle temizledim. Ama daha denemedim. Sadece bu kısımlar yanık mı değil mi onu öğrenmek istiyorum.
Bu kısımda gördüğünüz uçları okul silgisiyle nazikçe ve iyi bir şekilde sildim. Ve klavye düzeldi artık eskisi gibi çalışıyor. Çok eski bir klavye ve en az 15 senelik ama çok sağlam dışı IBM marka. Eğer eski veya yeni fark etmez o kısımda oksit olmuşsa temizlerseniz çalışabilir. Benzer bir oksit problemini de yine aynı PC ' in Hard diskinde de uyguladım. Zamanında bozuk bu hard disk diye atılan diskin oksitli kısımlarını iyice sildim ve o da çalışıyor artık.

Dosya Ekleri
Son düzenleme: