Çözüldü Klavyedeki sayıların üstündeki simgelere basınca farklı simgeler çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cemo0

Decapat
Klavyem İngilizce fakat ben Türkçe kullanıyorum. Bu yüzden de simgeler klavyede yazandan farklı çıkıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Çözüm
Hocam İngilizce klavye düzeni Türkçe'den farklı olduğu için bunu yaşamanız çok normal. Herkes aynı şekilde kullanıyor merak etmeyin. Siz klavyenizi Türkçe kullanıyorsunuz diye İngilizce olarak üretilen klavyenizin tuşlarının üzerindeki simgeler değişmiyor. Zamanla refleks olarak insan ezbeliyor yerlerini. Ya da Türkçe bir klavye tuş takımı bulup değiştireceksiniz. Mesela bizdeki Enter büyük ama İngilizce'de küçük. O bile çok şey değiştiriyor tuş düzeninde. Virgül tuşunun Enter'ın üstünde olması gibi.
Klavyem İngilizce fakat ben Türkçe kullanıyorum. Bu yüzden de simgeler klavyede yazandan farklı çıkıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Mesela iki noktaya basıyorsun ama i harfi çıkıyor bunu mu kastediyorsun?

• Ayarlar > Zaman ve Dil > Bölge ve Dil (veya Dil).
  • Tercih edilen diller altında Türkçe’yi seçin ve Seçenekler'e tıklayın.
  • Klavye ekle seçeneğine tıklayın ve Türkçe Q veya Türkçe F klavye düzenini ekleyin.

Hocam İngilizce klavye düzeni Türkçe'den farklı olduğu için bunu yaşamanız çok normal. Herkes aynı şekilde kullanıyor merak etmeyin. Siz klavyenizi Türkçe kullanıyorsunuz diye İngilizce olarak üretilen klavyenizin tuşlarının üzerindeki simgeler değişmiyor. Zamanla refleks olarak insan ezbeliyor yerlerini. Ya da Türkçe bir klavye tuş takımı bulup değiştireceksiniz. Mesela bizdeki Enter büyük ama İngilizce'de küçük. O bile çok şey değiştiriyor tuş düzeninde. Virgül tuşunun Enter'ın üstünde olması gibi.

Çözüm

Tamam hocam artık alışırım zamanla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…