Klavyenin parantez tuşu farklı yerde

Daha fazla  
Klavyem 0 ile 9 harfini parantez için gösteriyor ama ben shift ile 0'a bastığımda = oluyor.
Yani kısaca Klavyem shift+8 ile (yapıyor ama 9'da gösteriyor 0 için de aynı 9'a basınca) oluyor.

Klavyenin dili değişmiş olabilir. Ayarlardan bölge ve dili kontrol edin. Türkçe Q olduğuna emin olun.

Klavyenizin marka modeli nedir? Olması gereken zaten shift+0 yaptığınızda = yazmasıdır. 8 ve 9 tuşları parantez yapmak için kullanılır. Türkçe Q klavyelerin genelinde(laptoplar hariç) bu dizilim vardır. Klavyenizin üzerindeki işaretler yanlış olabilir. Türkçe Q dizilime sahip olmayan bir klavye de kullanıyor olabilirsiniz.

Evet siz demeden önce arkadaşın yazdığına pek dikkat etmemiştim. Türkçe Q bir klavyede dediğiniz gibi shifte ve 0'a basıldığında ='tir yapar. Klavyenizin üzerinde yazan semboller hatalı veya başka bir dile ait olabilir.

Türkçe klavyelerde "0" ın altında = vardır fakat İngilizce UK,US dilinde bir klavyeniz varsa ve bilgisayarınız Türkçe ise 9 rakamında "("
0 da ")" vardır fakat bilgisayarınız Türkçe dil ile kullanıldığından Türkçe klavyedeki tuşların konumuna göre çalışır yani shift+8 de * vardır fakat kullanıldığında ( olarak çıkar.

Klavyem Platoon Pl 357 ve tuş dizilimi q windows da da q
Beyler 8 de * işareti olduğu halde "(" yapıyor ondan bahsediyorum ve tuş dizilimi qwerty,Ayrıca ş,i,ğ,üö,ç,gibi harfler de ver yani türkçe kısaca
Mesela bu klavye gibi bendeki 8,9,0, harfleri;

Not Normal Harfler Öyle değil
Cevap yokmu ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…