Klavyeye sıvı teması sonrası ne yapılmalı?

LittleGuy

Hectopat
Makaleler
30
Yer
İstanbul
Merhabalar dostlar bugün klavye tuşlarını yıkadım ve geri taktığımda 1-2 saat oynadım sonrasında aniden PC kapandı açınca klavyem çalışmadı. Başka bir PC de denedim klavyeyi tekrar çalışmadı büyük ihtimal dıvı teması ne yapmalıyım?

Hocam neden klavyeyi yıkama gereği duyuyorsunuz elektronik parçaların hiçbiri yıkanmaz zamanla oksit yapar içerisinde sıvı kalmışsa arıza verebilir kötü olmuş en garanti yöntem başka klavye kullanmak olucaktır.İçerisinde ki su devreye zarar vermiş olabilir.Hiç uğraşmayın direk değişime gidin.

Hocam neden klavyeyi yıkama gereği duyuyorsunuz elektronik parçaların hiçbiri yıkanmaz zamanla oksit yapar içerisinde sıvı kalmışsa arıza verebilir kötü olmuş en garanti yöntem başka klavye kullanmak olucaktır.İçerisinde ki su devreye zarar vermiş olabilir.Hiç uğraşma direk değişime gidin.
Tuşlar fazlasıyla kirliydi bende tek tek çıkarıp yıkadım, 1 gün kadar kurudu ve taktım demekki içerisi hala ıslakmış

Keşke tuşları iyice kurutup taksaydınız.

Edit tuşları iyice kuruladığınızı yeni fark ettim sadece tuşlarımı yıkadınız yoksa tüm klavyeyi mi?

Sadece tuşları.

Hocam eğer güneşte beklettiyseniz o tuşlar ne yapsanızda güneşte kurumuyor bende şu anki klavyemin tuşlarını yıkadım güneşte kuruttum sonra peçeteye sarıp içindeki suları iyice aldım.

Bu arada vakit kaybetmeden bence klavyeyi komple söküp saç kurutma makinesinin çok sıcak olmayan ayarıyla kurulamanız.

Pirince sok klavyeyi iyice emer suyu hocam bir pirinçte 10 dakika falan bekletin sonra deneyin.

Su iyici emilmiştir zaten 5 saat oldu hocam.
Hocam eğer güneşte beklettiyseniz o tuşlar ne yapsanızda güneşte kurumuyor bende şu anki klavyemin tuşlarını yıkadım güneşte kuruttum sonra peçeteye sarıp içindeki suları iyice aldım.

Bu arada vakit kaybetmeden bence klavyeyi komple söküp saç kurutma makinesinin çok sıcak olmayan ayarıyla kurulamanız.
ilk çalışmadığı anda yaptım fakat bişey değişmedi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı