Klavyeye su döküldükten sonra düzgün çalışmıyor

mehmetaba

Decapat
Dün gece klavyeme su döküldü. Çok değil aslında. Çıkardım içindeki suyu masaya vurarak falan atmaya çalıştım sonra tüm tuşları söküp içini falan da temizledim. Gece beklettim şimdi sabah taktım geri. Bu sefer tuşlar doğru basıyor fakat taktıktan 20-30 saniye sonra klavye çalışmamaya başlıyor. RGB ışığı falan gidiyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün gece klavyeme su döküldü. Çok değil aslında. Çıkardım içindeki suyu masaya vurarak falan atmaya çalıştım sonra tüm tuşları söküp içini falan da temizledim. Gece beklettim şimdi sabah taktım geri. Bu sefer tuşlar doğru basıyor fakat taktıktan 20-30 saniye sonra klavye çalışmamaya başlıyor. RGB ışığı falan gidiyor. Ne yapmalıyım?

Temassızlık var.

Tamamen kurumamış olabilir. İçine girdiyse bir gecede kurumaz.

Eğer izopropil akol edinebilirsen bir sprey şişesiyle tüm devreyi alkolle yıkayabilirsin. Alkol aralara kaçmış sular bile varsa buharlaşmasını sağlar ve gerekli oksit temizliğini de yapmış olursun. Klavye marka model nedir hocam? BU bahsettiğim devre yıkama olayı mekanik klavyelerde mantıklı çünkü. Membran klavyelerde sıvı kaçınca bazen hiç düzelmiyor.

Su tam klavyeden çıkmamış olabilir, lehimli devrelere su girdiyse temassızlık olabilir

İçini açamıyorum denedim ama açamadım biraz daha bekleyeceğim içindeki su iyice kurusun haklısınız.

Eğer izopropil akol edinebilirsen bir sprey şişesiyle tüm devreyi alkolle yıkayabilirsin. Alkol aralara kaçmış sular bile varsa buharlaşmasını sağlar ve gerekli oksit temizliğini de yapmış olursun. Klavye marka model nedir hocam? Bu bahsettiğim devre yıkama olayı mekanik klavyelerde mantıklı çünkü. Membran klavyelerde sıvı kaçınca bazen hiç düzelmiyor.

1741175720064.png

Marka model bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı