Klavyeyi silerken onemli bir klasor yok oldu

377914

Hectopat
Masaustu oldugu icin tuslara tiklasam bile cok sorun olmayacagini dusundum ve masaustindeyken klavyeyi bezle sildim. İslem sonrasi monitore baktığımda bir sürü farklı farklı uyarilarla karsilastim. Hatta birinin sembolu kirmizi dairede carpi isaretiydi. Bir anlık telaşla okumadan tum uyarilari kapattim ve onemsemedim. Sonra birden bir klasorun yerinin bos oldugunu fark ettim. Sonra hemen geri dönüşüm kutusunu kontrol ettim fakat bulamadim. Klasörde 400 resim vardi yani silerken geri donusum kutusuna tasinirdi. Ne tür senaryolar var bu durumda? Bu klasörü bulabilir miyim?

Shift ile çöp kutusuna atmadan kalıcı olarak silmişsiniz. Silinen verileri geri getiren birkaç program duymuştum, ama 400 resimlik veri boyutunu getirirmi emin değilim.

Ben de geri döneceğini sanmıyorum, dosyanın boyutu büyükse direkt silmiş olabilir. Bir dahaki sefere daha dikkatli olur artık.

Masaustu oldugu icin tuslara tiklasam bile cok sorun olmayacagini dusundum ve masaustindeyken klavyeyi bezle sildim. İslem sonrasi monitore baktığımda bir sürü farklı farklı uyarilarla karsilastim. Hatta birinin sembolu kirmizi dairede carpi isaretiydi. Bir anlık telaşla okumadan tum uyarilari kapattim ve onemsemedim. Sonra birden bir klasorun yerinin bos oldugunu fark ettim. Sonra hemen geri dönüşüm kutusunu kontrol ettim fakat bulamadim. Klasörde 400 resim vardi yani silerken geri donusum kutusuna tasinirdi. Ne tür senaryolar var bu durumda? Bu klasörü bulabilir miyim?
Rastgele tuşlara basıp, shit delete yapmanız çok düşük bir olasılık. Belki taşımışsınızdır sadece, başka yerlere bakın.. Klsörün adını veya içindeki herhangi bir dosyanın adını yerel diskinizde arama yerine yazıp arayın... Ben olsam böyle yapardım çünkü dediğim gibi rastgele tuşalara basıp shift+delete yapmak çok düşük bir ihtimal... Dediklerimi deneyin, belki bulursunuz...

Rastgele tuşlara basıp, shit delete yapmanız çok düşük bir olasılık.

Hocam sağ Shift ve delete cok yakin sanirim oyle yaptım. Cevap veren herkese teşekkürler.

Belki taşımışsınızdır sadece, başka yerlere bakın. Klsörün adını veya içindeki herhangi bir dosyanın adını yerel diskinizde arama yerine yazıp arayın...

Onu denemiştim hocam fakat bulamadim. Şimdi @Hadesmane hocamizin dedigi uygulamalara bir bakacagim, belki doner.

Son düzenleme:
Hocam sağ Shift ve delete cok yakin sanirim oyle yaptım. Cevap veren herkese teşekkürler.

Onu denemiştim hocam fakat bulamadim. Şimdi @Hadesmane hocamizin dedigi uygulamalara bir bakacagim, belki doner.
Şahsen ben yıllardır Delete tuşunu kullanmıyorum... Sildiğim herşeyi Shift+delete yaparak siliyorum... Yanlışlıkla sildiğim bir şey olursada önemsemiyorum... Kolay kolay yanlışlıkla da silmiyorum... :) :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı