Klima borusundan gelen ses normal mi?

Arkadasimizin sorunu bence normal değil. Ayrıca Arkadaşımızın benzer sorunundan bende de var. Çatıda sistemleri soğutan klimanın boruları şaft içinden kanaldan geçiyor (4 yada 6 boru var). 10 dakikada bir büyük bir gürültü çıkarıyor. Titreşim ve birbirine çarpma sesi. Bazen traktör gibi bazen beton kırıcı makinesi gibi. Tahminim ünitenin kompresoru kaynaklı. Kompresor her devreye girdiğinde borulara titreşim veriyor. Ben şaftı açtım ama nasıl kesebileceğimi anlayamadım. Sizce bu kompresor arızası olabilir mi? Ya da boruların indiği kanalın içine köpük sıksam sesi kesebilir miyim? İş bilen bir ustamız bana yön verebilirse çok makbule geçer. Teşekkürler şimdiden.

Aynı sorunu yaşıyorum. İç ünitenin tablasında çatlama olmuş servis yedek parça bulunamadığını söyledi. Bunun üzerine yeni iç ünite sattılar. Ancak yeni iç ünite montajından sonra daha önce hiç olmayan iç boru hattında ciddi bir ses başladı. Benden video istediler, gönderdim. Şimdi geri dönüş bekliyorum. Umarım bakır boruyu değiştireceğiz demezler. Metresinin 1800 TL olduğunu öğrenmiştim. Ayrıca merak ediyorum yeni bir iç ünite satın alındığında yanında bakır boru da dahil değil midir?..

Merhaba iç ünite aldığınızda bakır boru ve montaj ücreti alınır içerisinden sadece klima kumanda çıkar.
Yeni aldığınız iç ünite eskisi ile birebir aynı mı ?
Klimanız tahmin ediyorum Vestel olabilir.
Bağlanan iç ünite ile mevcut boru tesisatınızın boru çapları farklı olabilir

Merhaba, bilgilendirme için teşekkürler. Yeni aldığım iç ünite eskisi ile birebir aynı model. Baymak Elegant Plus UV. Daha önce olmayan bir problem yenisini takılınca oluştu. Alırken de belirtmiştim servise, eğer astarı yüzünden pahalıya gelecekse yeni bir klima alırım demiştim. Yenisi 23 bin civarında ben iç üniteyi benim eskisini onlara vermem şartıyla 12.500 Tl aldım. Eğer bana bir de bakır boru ücreti dayatırlarsa ki öyle bir durumda görünen 10bin civarı büyük tatsızlık yaşanacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…