Klima dış ünite su akıtıyor

Usta99

Centipat
Daha fazla  
Merhaba benim 12000 BTU'luk TCL bir klimam var ve klimamın su çıkış hortumu bağlı yani normalde su çıkışı oradan oluyor. Ama klimam su çıkış hortumu dışından klimanın altındaki bir boşluktan su akıtıyor ve gördüğünüz üzere hafif paslanmalar mevcut. Bu bahsettiklerimin hepsi soğutma modunda yaz ayında gerçekleşiyor. Bir çözüm öneriniz var mıdır? İyi günler.

03d51506-0f35-4438-891c-ba6cc10875a6.jpg

Kullandığım klimada su tahliye borusunun eğimi yetmediği için su klimaya geri geliyor. Sizdeki sorunun sebebi de aynı olabilir ama emin değilim.

Borunun veya klimanın eğimini artırmayı düşünüyorum ki su geri gelmesin (tabi borunun kendisi tıkanmadıysa ama borunun tıkanması çok düşük ihtimal). Maalesef benim elimden gelmiyor, bunun için usta çağıracağım.

Kullandığım klimada su tahliye borusunun eğimi yetmediği için su klimaya geri geliyor. Sizdeki sorunun sebebi de aynı olabilir ama emin değilim.

Borunun veya klimanın eğimini artırmayı düşünüyorum ki su geri gelmesin (tabii borunun kendisi tıkanmadıysa ama borunun tıkanması çok düşük ihtimal). Maalesef benim elimden gelmiyor, bunun için usta çağıracağım.

Klimamım borusu tam aşağıya olacak şekilde bakıyor tam eğimli ve klima iç ünitesinde bazen "CL" kodlu bir hata alıyorum muhtemelen borusu tıkanmış olabilir biraz daha araştırmam gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı