Klima gaz kaçırıyor olabilir mi?

AngryKebab

Kilopat
2 gündür tam soğutma yapamıyor. 18 binlik, normalde odayi, ara koridor ve yan odayı ayni anda soguturdu 2 gündür bulunduğu odayı bile tam sogutamiyor. 18 derecede 1 saat calistiriyorum ortam sicakligi 23 derece gosteriyor, ben de öyle hissediyorum. Pek dikkatimi cekmiyordu ama şu hortumdaki bant bayağıdır kopuktu. Dün fark ettim hortumda da nasıl olduysa bir yarık var resmen. Hafifçe bir fıs sesi de geliyor, bu yarık yere elimi bastirinca dogal olarak fis sesi gidiyor. Buradan gaz sızıp boruyu eritip bandı kopartabilir mi?

20240717_013842.jpg

Elimle yokladim bakır boruda bir sızıntı yok ama bir problem oldugu belli, bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar fikir verirse memnun olurum.

Dosya Ekleri

• 20240717_013823.jpg
    20240717_013823.jpg
    64,8 KB · Görüntüleme: 26
  • 20240717_013845.jpg
    20240717_013845.jpg
    64,7 KB · Görüntüleme: 27
  • 20240717_013847.jpg
    20240717_013847.jpg
    68,2 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Borudaki yırtık olan bant dekoratif bant. Gaz kaçırması bence düşük ihtimal. Benzer bir durum yaşadığımda uygulayıp çözdüğüm yöntem şöyle, klimanın sigortasını kapatın, kumandanın içindeki pilleri çıkartın birkaç dakika bekledikten sonra sisteminin sıfırlanmış olması gerekir, bazen klima beyninde kumanda ile çok mod değiştirilmesi sonucu karışıklık olabiliyor. Kumanda üstündeki reset tuşu çoğu zaman hiçbir işe yaramıyor. Bunu denemenizi tavsiye ederim.

Borudaki yırtık olan bant dekoratif bant. Gaz kaçırması bence düşük ihtimal. Benzer bir durum yaşadığımda uygulayıp çözdüğüm yöntem şöyle, klimanın sigortasını kapatın, kumandanın içindeki pilleri çıkartın birkaç dakika bekledikten sonra sisteminin sıfırlanmış olması gerekir, bazen klima beyninde kumanda ile çok mod değiştirilmesi sonucu karışıklık olabiliyor. Kumanda üstündeki reset tuşu çoğu zaman hiçbir işe yaramıyor. Bunu denemenizi tavsiye ederim.

Evet YouTube'da o tavsiyeyi gördüm, ben 1 dakikalığına kapattım, pilleri çıkarttım, yine deneyip daha uzun süreli yapayım belki işe yarar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı