Klima ve 750W bilgisayar aynı uzatma kablosuna takılırsa problem olur mu?

XENOARES

Decapat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MB: MSI MPG B550 Gaming Plus, CPU: AMD Ryzen 7 5700X 3.4 GHz, GPU: Asus Rog Strix RTX 3060 OC 12GB, RAM: G.SKILL Trident Z NEO 2x16=32 GB 3600MHz, DISK: Crucial P3 Plus NVMe M.2 SSD, PSU: RAMPAGE 750W BRONZE 80+, CASE: MSI MAG PANO 100R PZ WHITE RGB TEMPERED GLASS USB 3.2 ATX MID TOWER, [ALIENWARE 360 Hz 0.5 ms MONITOR]
Meslek
Öğrenci
Herkese selamlar iyi günler dilerim, 750 watt güçlü bir bilgisayarım var. Odam bilgisayar için fazla sıcak olduğu için (36-40°c arası), klima çalıştırıyordum bilgisayarım farklı prize takılıydı fakat şimdi bilgisayarımı direkt klimanın altına getirmeyi düşünüyorum soğutma yetersiz kaldığı için. Hemen yanımda 1 adet priz var ama bilgisayarı vesaire de bağlayacağım için çok uzun olmayan, 4 girişi olan bir uzatma kablosunu takacağım. Bilgisayarım ve klimayı da aynı kablodaki prizlere bağlayacağım. Bu bir şalter atması, yangın çıkması veya başka herhangi bir sorun teşkil eder mi? Cevaplayan herkese çok teşekkür ederim...

Merhaba. Odadaki priz topraklı bir prizse bu uygulama ancak o zaman uygun olur, çünkü tüm topraklı prizlerle 16 A 'ya yakın yükler uzatmalı çoklu prizlerin etiketi de uygunsa güvenle çekilebilir. Çünkü her 2 yükün toplam A değeri 10 A'yı pek geçemez, 10 A'ya yakın olur. Böylece 750 watt PC ve topraklı fişli klimayı odada topraklı bir prizin olması şartında ayni prizde uygun bir uzatmayla kullanırsınız, bu konuda bir sıkıntı olamaz. Ama uzatmayla görevli bu çoklayıcı prizin etiket değeri mutlaka 16 A, 250 volt olarak üzerinde yazılı olmalıdır, 10 A, 250 volt yazanı pek güvenli olamaz, çünkü iç iletkenleri aşırı ısınabilir. Buna dikkat ederek 2 ürünü ayni topraklı prizde çalıştırırsınız.

Not: Klimanın watt değerini ısıtma ve soğutma modunun genel ortalaması olarak 1100-1200 watt max. varsayarak düşündüm. 1500-1600 watt olsa bile ayni prizle ayni koşullarda (2 ürünle) yine güvenle kullanılabilir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Hocam bütün priz ve fişler topraklı fakat uzatmanın üstünde Max 3600W yazıyor. Başka herhangi bir şey göremedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı