Klon Arduino bağlanmıyor

BuzzyTR0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Arduino işine bir bakmak için klon Arduino biraz LED ve breadboard aldım kodlamadan anlamadığım için blok kodlama kullanayım dedim. Bunun içinde MBlock'u seçtim fakat mBlock CH340 çipli klon Arduino'ya bağlanmadı yani arıyor bulamıyor. Bu arada aygıt yöneticisinden sürücüleri kurdum ayrıca internette ne kadar driver varsa onları da kurdum olmadı. Bu arada com3 diye gözüküyor.

Merhaba, Arduino işine bir bakmak için klon Arduino biraz LED ve breadboard aldım kodlamadan anlamadığım için blok kodlama kullanayım dedim. Bunun içinde MBlock'u seçtim fakat mBlock CH340 çipli klon Arduino'ya bağlanmadı yani arıyor bulamıyor. Bu arada aygıt yöneticisinden sürücüleri kurdum ayrıca internette ne kadar driver varsa onları da kurdum olmadı. Bu arada com3 diye gözüküyor.
com unu değiştir. Usb portuna göre farklı comlar oluyor.

Arduino kendi uygulaması bağlanır CH340 sürücüsü ondan gözüküyor diye biliyorum. Kodlama bilmiyorsanız benim gibi Tinkercad kullanabilirsiniz.

com değişincede olmuyor mblockda ekte bıraktığım gibi bir ekran çıkıyor ve bir türlü bulamıyor acaba klon diyemi (bu arada kendi uygulamasına bağlanıyor fakat o kadar bilgim yok kodlama açısından)

sorunu mlink2 yükleyip tarsyıcıdan açmakla çözdüm yinede teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı