Klon Arduino UNO R3 ile dreksiyon seti yapılabir mi?

Jeh0Ke

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Heryer
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 3600
Shapphire RX580 8GB
8x4 32GB(3200MHz) RAM
MSI B550 PRO VDH Anakart
Thermalright 240mm Soğutma
Silverstone 550W 80+Bronze
Aerocool Atomic Kasa
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
Merhabalar,
Yakın zamanda bir klon Arduino UNO almayı düşünüyorum. Aklıma bu kart ile dreksiyon seti yapmak var ama tam olarak bu kartla yapılabiliyor muyum emin değilim.
Arduino:

Klon olmasından mı kaynaklı?
Hayir, Leonardo'nun direkt olarak USB ile baglanti kurabilmesi ile alakali. Bu sayede klavye, mouse olarak da kullanilabiliyor.
  • Simpler and cheaper hardware;
  • USB is integrated in main processor;
  • Able to implement other protocols than serial UART (eg. act as mouse or keyboard);
  • More analog inputs (12) and one more PWM pin than UNO;
  • R3 header pinout: I2C is aways in the same place, regardless of the exact microcontroller on the board. This makes R3 shields more universal. The IOREF pin can inform a shield whether the Arduino is using a 3v3 or 5V micro. R3 shields are more future proof.
Leonardo'nun en heyecan verici özelliği direkt USB desteği. Bu da klavye ve ya fare ya da her ikisi birden olarak çalışabilir anlamına geliyor. Arduino'daki kütüphaneler sayesinde çok kolay oluyor bu işlem :)

Merhabalar,
Yakın zamanda bir klon Arduino UNO almayı düşünüyorum. Aklıma bu kart ile dreksiyon seti yapmak var ama tam olarak bu kartla yapılabiliyor muyum emin değilim.
Arduino:
Aslında alıcı-verici çiplerle yapılabilir gibi.

Aslında alıcı-verici çiplerle yapılabilir gibi.
Hocam konuyu hortlaşmışsınız. Ben Leonardo alalı çok oldu ama yinede merak ettim. UNO USB aygıtı olarak gösterilemiyor nasıl olucak o tarif edebilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı