Merhabalar. Yoğun olarak gündelik kullanım için bilgisayar toplamayı düşünüyorum.
Oyun olarak knight online ve metin2 oynuyorum. Bazı vakitler yüksek sayıda client açmam gerekiyor ve bu oyunlar genel olarak işlemci ağırlıklı olduğu için işlemciyi güçlü tutmak istiyorum. Elimden geldiğince 2.el araştırmaya bakıyorum. Bu clientler açık olduğu esnada bilgisayardaki işlerimi sorunsuz yapmak , rahat rahat takılmak istiyorum.
İşlemci olarak düşündüğüm Ryzen 2700x. Sahibinden üzerinden 2.el 1500-1800tl arası fiyatlarla bulunabiliyor.
200-300 TL'ye belirttiğim gibi bir ekran kartı bulabilir miyim ?
Eğer ürünleri sıfır almak zorunda kalırsam Ryzen 5 2600 - MSI VGA Aero ITX 2GB 1030 tercihini kullanmayı düşünüyorum.
2700x işlemci yanı sıra MSI VGA GT710 kullanmayı düşünüyorum ama üstünde fan göremiyorum. Ekran kartının yanması bir şey değil diğer parçalara zarar verir mi onu bile bilmiyorum.
Şahsen gönlüm 2700x'ten yana ama korkuyorum.
Bunun için satın aldığım bazı bilgisayar parçaları aşağıda bulunuyor.
Ekran kartı ve işlemci konusunda çok kararsız kaldım en kısa sürede bunları almam gerekiyor.
İşlemciyi kaliteli aldıktan sonra , ekran kartından ise sadece yanmamasını , görüntü vermesini ve videoları 1080p falan izlemek gibi basit şeyleri istiyorum. Mümkünse birazcık sessiz olması çok iyi olur
. Birazcık fazla bir şey istiyormuşum gibi geliyor umarım çuvallamıyorumdur. Bu sistem ile Pubg , Rainbow tarzı şeyler oynanmayacağının elbette farkındayım ve katiyen böyle bir niyetim yok.
Sizlerden bu noktada yardım istiyorum.
Aşağıda yazdığım 3 parça satın alındı. Sadece sağlam bir işlemci ve apu olmadığı için düşük seviye grafik kartına ihtiyacım var.
KASA + PSU : Aerocool Streak 500W
ANAKART : Gigabyte B450M S2H V2 AMD B450 DDR4 M2 mATX
RAM : 2400Mhz 8GB Tek parça (2.parça alınacak gerekirse ramler önümüzdeki ay tamamen değiştirilecek.)
Yardımcı olursanız sevinirim.