Başka bir başlıkta yazdığımı buraya da yazayım.
Halihazırda knight oynuyorum, çocukluğumun oyunu. Oyun çok zevkli bu bir gerçek ne m2 ne bdo yanına dahi yaklaşamaz ama iki adet çok ciddi sorunu var.
Birincisi, oyun p2w fakat aylarca emek verirsen para yatırmadan oynanabilir bir karakter yapabilirsin, bunun yöntemi ise günün belirli saatlerinde oyuna girip etkinliklere katılman, ne kadar çok girer ve kazanırsan o kadar hızlı karakterini güçlendirirsin, ve bu maalesef tek yöntem (Fakat artık bunun da önünde ciddi bir engel var, o da ladder point) çünkü p2w karakterler yüzünden Ronark Land'te farm yapabilmen çok zor, aşırı şekilde darlama var, bunu yapacaksan bayağı bir item'a ihtiyacın var.
Ayrıca farm atabilmek için DC Premium, otoloot peri gerek şart, czde farm atacaksan walkry set, pathos kanat ve tattoo. Bunlar çok ciddi maliyet, oyun aşırı pahalı.
Oyuna 1 level bir karakter ile sıfırdan başlayacaksan allah sabır versin, exp pre + genie olmadan +80 olman minimum 1.5-2 ay.
80 Level oldun diyelim ki sınır 83, etkinliklere girebilmen için 100 ladder point gerekiyor yada premium. Fakat premiuma gerek yok Ronarkland'de kill görevi var parti ile yaptığında iyi para eden bir chest veriyor ve kill aldıkça ladder point geliyor hergün yaparsan ladder point sorunu hiç yaşamazsın. Burada ki sorun o seviye ye gelene kadar ki süreç çok zor ve yavaş işliyor, oyunu çok iyi bilenleri bile ciddi zorluyor.
KO ilk bakışta ücretsiz gibi görünse de ücretli, oyun içi ticareti açabilmen için ilk etapta 5KC'ye ihtiyacın var, en ucuz KC 400 kc ve 5 dolar! Bunu alıyorsun trade açıyorsun 395 sana kalıyor ama mecburen almak zorundasın.
İkincisi oyuna hızlıca dahil olmak için 83 level bir char almak zorundasın yoksa 2 ay sürünürsün.
(Char dediysem de account değil oyun içi pazar alanında cypher ringler vardır)
Yani Ko'ya başlamak için en baş 5 dolar ödemek, rahat oynamak istersen 83 karakter parası ödemek zorundasın.
Ko'ya giriş 2000 tl üzeri, değer mi? -Değer. Çünkü verdiğin parayı geri alabilirsin 1-2 ay içinde. Ben mesela oyuna hiç para yatırmadım 5 dolar hariç şuan ki karakterimin değeri yaklaşık 20bin küsür. 8 aylık karakter yada 9.
Pvp sunucuları önermiyorum kesinlikle bilgisayarına indirmemelisin çünkü virüslü, ayrıca kalitesiz, oynadığın oyundan zevk alamazsın, hiç bir şey anlamazsın zaten onlarda mmorpg tadı da yok, oyuncular gerçek değil, çoğu bot. Ayrıca o sunucular yavaş yavaş eriyor gerçek oyuncusu sayısı çok az. Hiç bakma bile.
Steam ko şuan oynanmaz çünkü gecikme var, çok rahatsız edici.
Sormak istediğin olursa cevaplayabilirim, oyunu oynamayıp yorum yapanları ciddiye almamanı öneririm.