Benim gibi (affedersiniz) davarların Knox sayacından haberdar bile olmadan root atması sonucu değeri 0'dan 1'e dönen koruma yazılımıdır. Ben Samsung Galaxy Note FE(7) cihazıma root atmak istiyordum bir kaç sebepten ötürü. Fakat bu Knox mevzusundan haberim yoktu. Root yöntemi baya bir karışık olduğu için öğreten bir siteden bakmıştım fakat adamlar sitede buna dair bir uyarıda bulunmamıştı. TWRP yükleyip root attıktan hemen sonra cihazı açınca bir mesaj belirdi, " Cihazınızda değişiklikler algılandı, neyi kurcaladıysan geri çevir yoksa açılmam." diyordu. Bunu gördüğünüz anda Knox sayacı 1 olmuş demektir ve anakart değişmeden çözülmez. Artık cihazınız rootlu olmasa bile rootlu gözükür. Samsung tüm uygulamalarla dedikodunuzu yapar ve bazı uygulamalar, örneğin bankacılık uygulamaları, kullanılamaz. Samsung Health, Pass gibi bazı uygulamalarda root algılandı mesajı verip devre dışı kalır. Tekrar root atıp Magisk ile gizleyebilirsin root'u uygulamalardan. Mesela ben Netflix izleyemiyorum sırf bu yüzden telefonda. Samsung Health'i tekrar kullanabilirsin root attıktan sonra eğer root explorer ile dosyalarına girip bir değeri değiştirirsen. Knox sayacı sıfırlanamaz tek çözüm anakart değiştirmek. Eğer root attıysan geçmiş olsun, atmadıysan da bulaşma.