Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği nasıldır?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Acaba aramızda bu üniversitede okuyan var mı, varsa bölüm nasıldır bir bilgisi var mı? Tanıdığı bildiği olan da cevaplarsa sevinirim. Ayrıca yatay geçişle yıldız teknik gibi üniversitelere geçmek kolay mıdır, şimdiden teşekkürler.

Öncelikle şunu söylim yatay geçiş hayali ile bir yere gitme. İkinci olarak Kocaeli Üniversitesi genel anlamda Türkiyede ilk 30'a girebilecek bir üniversiteyken mühendislik fakültesi özelinde ilk 10-15 civarlarında gezinir. Yani mühendislik eğitimi açısından iyidir. Türkiyede üniversiteleri çok iyi, iyi, orta, kötü diye dört gruba ayırırsak Kocaeli iyi grubuna girer.

Bilgisayar mühendisliği özelinde bakarsak çok fazla duymadım. Muhtemelen yine iyi grubuna girer ama Makina ve Elektrik bölümleri çok meşhurdur Kocaelinin, piyasadaki iyi şirketlere hem ar-ge ve ür-ge mühendisi hem de şirketlere yönetici mühendis yetiştirmiş bir üniversitedir ayrıca kendi şirketlerini kurmuş mezunlarıda oldukça fazla buna bağlı olarak Mekatronik bölümüde baya iyidir ancak dediğim gibi bilgisayar özelinde çok fazla duymadım.

Kocaeli Üniversitesinin şehrin sanayisini çok iyi kullanamadığını düşünüyorum. Hem Gebze Teknik Üniversitesini hem de Kocaeli Üniversitesini çok yakından bilen birisi olarak Gebze Teknik görece daha iyi faydalanıyor çevre sanayisinden. Bilgisayar özelinde GTÜ Kocaelinden daha iyi olabilir diye düşünüyorum, Makina veya Elektrik düşünürsen eğer Kocaeli daha iyidir.

Ha şunuda söylim Bilgisayara gitme şuna git demiyorum sana. İlgin ve yeteneklerine göre bir bölüme git. Yalnızca bilgi olsun diye söylüyorum.

Özetle eğer araştırmayı seviyorsan ve bölümünü bilerek isteyerek bilinçli bir şekilde seçiyorsan, çok iyi grubundaki(ODTÜ, İTÜ, BOĞAZİÇİ) üniversitelerin mezunları ile arandaki açığı kapatabileceğin bir üniversitedir.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ediyorum, GTÜ’yü biliyorum, özellikle bilgisayar mühendisliği çok iyi, ama maalesef puanım oraya yetmeyecek. Tek isteğim bilgisayar mühendisliği değil ama puanım yeteceği için yazmayı düşünüyorum.

Ne yaptın hocam, okudun mu? Şu an tercih sürecindeyim, ve puanım buraya yetiyor. Ekşi'de hoş olmayan şeyler okudum. İçeriden birinden, sizden duymayı tercih ederim.

Eğitim kalitesi nasıl?
Hangi dilleri öğrendiniz?
Erasmus gibi programlar ne derecede? Avrupaya (tercihen almanya) gitmek mümkün mü?
Kampüsü nasıl?
Sosyal yaşam neler içeriyor? Klüpler ne derece aktif?
Şehrin kendisi bir öğrenci için ne derece iyi?
Son olarak doğa ile ne derece iç içe? Sabah uyanıp yeşil bir alanda yürüyüş yapmak istesem ne derece mümkün?

Merhaba, maalesef başka bir tercihim geldiği için bilgim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…