- Makaleler
- 20
Merhabalar. Yakın zamanda ilk defa kendime bir masaüstü sistem topladım. Bugüne kadar hep laptop kullandım. 10 yıllık bilgisayarda ekran kartı ve işlemci montajı yapıyordum hatta ekran kartı macununu bile değiştirdiğim oldu. Ancak hiç anakart takmadım ve güç kablolarını bağlamadım. Aslında nasıl montajlanacağı ürünlerin kullanım klavuzlarında yazıyor ama en son kasamın içindeki ve PSU kablolarını görünce ''Ben bunu yapamam'' dedim. Topladığım sistem de 16.000 TL ve bu yüzden de hata yapmaya korkuyorum.
Kaldı ki BIOS güncellemesinden de bi'haberim. Normal bir bilgisayarcıya götürüp montaj yaptırmaya da imtina ediyorum çünkü iyi bilgisayarcı olarak nitelendirilen bir bilgisayarcıda bile 10 yıllık bilgisayarın RAM'ine zarar verip işlemci fanının ayaklarını kırmayı başardılar. Ayrıca bilgisayarcılara da genelde eski bilgisayarlar götürülüyor hep. O yüzden güven problemim var. Çevremde bilen biri de yok. Kocaeli'de tanıdığınız ve güvendiğiniz iyi bir bilgisayarcı var mı acaba? Nasıl montajlayabilirim?
Kaldı ki BIOS güncellemesinden de bi'haberim. Normal bir bilgisayarcıya götürüp montaj yaptırmaya da imtina ediyorum çünkü iyi bilgisayarcı olarak nitelendirilen bir bilgisayarcıda bile 10 yıllık bilgisayarın RAM'ine zarar verip işlemci fanının ayaklarını kırmayı başardılar. Ayrıca bilgisayarcılara da genelde eski bilgisayarlar götürülüyor hep. O yüzden güven problemim var. Çevremde bilen biri de yok. Kocaeli'de tanıdığınız ve güvendiğiniz iyi bir bilgisayarcı var mı acaba? Nasıl montajlayabilirim?