Kocaeli'de bilgisayar montajı yapan yerler

Makaleler
20
Merhabalar. Yakın zamanda ilk defa kendime bir masaüstü sistem topladım. Bugüne kadar hep laptop kullandım. 10 yıllık bilgisayarda ekran kartı ve işlemci montajı yapıyordum hatta ekran kartı macununu bile değiştirdiğim oldu. Ancak hiç anakart takmadım ve güç kablolarını bağlamadım. Aslında nasıl montajlanacağı ürünlerin kullanım klavuzlarında yazıyor ama en son kasamın içindeki ve PSU kablolarını görünce ''Ben bunu yapamam'' dedim. Topladığım sistem de 16.000 TL ve bu yüzden de hata yapmaya korkuyorum.

Kaldı ki BIOS güncellemesinden de bi'haberim. Normal bir bilgisayarcıya götürüp montaj yaptırmaya da imtina ediyorum çünkü iyi bilgisayarcı olarak nitelendirilen bir bilgisayarcıda bile 10 yıllık bilgisayarın RAM'ine zarar verip işlemci fanının ayaklarını kırmayı başardılar. Ayrıca bilgisayarcılara da genelde eski bilgisayarlar götürülüyor hep. O yüzden güven problemim var. Çevremde bilen biri de yok. Kocaeli'de tanıdığınız ve güvendiğiniz iyi bir bilgisayarcı var mı acaba? Nasıl montajlayabilirim?

Bence yapabilirsin kendi başına da. PSU kabloları gözünü korkutmasın modüler güç kaynağı aldıysan çoğunu kullanmıyorsun bile zaten gerekli olanları tak gerisini kutunun içinde bırak. Anakart montajı da oldukça basit bir işlem.

Bence yapabilirsin kendi başına da. PSU kabloları gözünü korkutmasın modüler güç kaynağı aldıysan çoğunu kullanmıyorsun bile zaten gerekli olanları tak gerisini kutunun içinde bırak. Anakart montajı da oldukça basit bir işlem.
Sanırım yapabileceğim tek hata işlemci pinlerini yamultmak olacak ama o işlem çok basit. Bilgisayarcı bana anakartı doğru vidalamazsan vidaya değerse kısa devre yapar yanar gibi bir şeyler söylemişti aklıma o gelince kendime güvenim de gidiyor 😂

Sanırım yapabileceğim tek hata işlemci pinlerini yamultmak olacak ama o işlem çok basit. Bilgisayarcı bana anakartı doğru vidalamazsan vidaya değerse kısa devre yapar yanar gibi bir şeyler söylemişti aklıma o gelince kendime güvenim de gidiyor 😂
Kasanın üstüne özel vidaları takıyorsun. Zaten o vidalar diğerlerinden çok farklı. Onları kasaya vidalıyorsun, daha sonra anakartı üstüne oturtup vidalıyorsun bitti gitti çok kasmana gerek yok. Intel bir sistem ise zaten pin yamultma derdin yok pinler anakartta. AMD sistem ise de pinlere özellikle parmak bandırmazsan sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı