Kod ile class nasıl çalışılır?

İnternette doğru düzgün bir bilgi bulamadım add -> class yapmayı biliyorum fakat hocalar bu şekilde değil kod ile istiyorlar. Örnek atabilecek var mı?
Ne demek istediğini anlarsam çözümü de biliyorumdur muhtemelen. Add -> Class ne? Add -> Class dediğin Class dosyası oluşturur, sende o dosyayı düzenler kendi sınıfını yazarsın. Kod ile Add -> Class diye bir şey yok. Ne yapacak kod senin yerine Class mı tasarlayacak? Hocalarının senden bu noktada metaprogramming beklediğini sanmıyorum.

Normalde add ile class ekleyebilirken hoca öyle değil kod yazarak eklememizi istiyor.

Normalde add ile class ekleyebilirken hoca öyle değil kod yazarak eklememizi istiyor.
Kod ile eklemek ne demek bir anlasam.

C#:
// Örnek sınıf
class Kisi {
    private string _ad, _soyad;
    private int    _yas;
    public Sınıf(string ad, string soyad, int yas) {
        _ad = ad; _soyad = soyad; _yas = yas;
    }

public string Ad {
        get => _ad;
        set => _ad = value;
    }

public string Soyad {
        get => _soyad;
        set => _soyad = value;
    }

public int Yaş {
        get => _yas;
        set => _yas = value;
    }
}

Bundan mı bahsediyorsun? Bunu böyle elle yazmaktan mı?

Hocam Visual Studio arayüzünden değil de kod yazarak yeni bir sınıf oluşturmak istiyor yani ben öyle anladım.

Hocam Visual Studio arayüzünden değil de kod yazarak yeni bir sınıf oluşturmak istiyor yani ben öyle anladım.
İyi de, VS arayüzünden oluşturduğun sınıf, zaten bomboş sınıf. Yani bunu arayüz yerine kodla yapmanın, triggerlamanın bir yolu yok ki. Ne yapacak, C# ile dosya yaratıp içinde class'ı mı yazacak? Üstüne yetmez bir de code generation yapsın, oradan da hoş geldin meta programlama. Hala anlamıyorum o yüzden. Hocası başka bir şey demiş muhtemelen.

Yani ben böyle anladım daha iyi açıklarsa yardımcı olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…