Kod ve yazı yazmak için klavye önerisi

cLavoS

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, laptop klavyesinde bilek agrilari cekmem nedeniyle klavye arayisi icine girdim. Klavyede hiç oyun oynanmayacak; kod yazma ve yazi isleri icin kullanacagim.
Mutlaka aradigim ozellikler: Fonksiyon tuslari bulunmali ve varsayilan olarak aktif olmali ya da FN lock bulunmali. Page up, page down, Home ve end tuslari bir FN tusu kullanmadan aktif kullanilabilir durumda olmali. Yon tuslarinin boyutlari normal tuslarla ayni boyutta olmali. Bluetooth baglantisi olmali. Takur tukur sesli olmamali.
Olsa guzel olur dedigim ozellikler: İngilizce us dizilim, aydinlatmasiz ya da RGB'siz ya da sabit tek renk beyaz sari vs ayarlanabilme ve kapatilabilmeli, klavyenin rengarenk olmamasi. Birden cok cihaza Bluetooth baglantisi ile hizli gecis.
Kesinlikle hiç gerekli olmayan ama ayni fiyat bandinda olursa tercih sebebi olabilecek estetiksel ozellikler: Retro gorunum, ISO dizilim.

Bir secim yaparken urun mukemmel olsa bile sirketin bakis acisi ve markanin ve populerliginin getirdigi overrated/overpriced olmasi secimimi etkiliyor. Logitech markasini mumkunse almak istemiyorum.

Butcemi olabilecek en dusuk fiyattan baslatarak arttirabilirim fakat istegim ucuza veya fiyat-performans bir ürün yakalamak. Mekanik olup olmamasi onemli degil, ikinci el olabilir.
Yardim edeceklere simdiden cok teşekkür ederim.

Ekleme: Mutlaka olmasi gereken ozelliklerde bluetooth belirtmisim fakat, dedigim gibi asil isimi, yazmayi, karsilayacaksa ve fiyati da cok asagiya cekerse ornegin bu tarz eski klavyeleri ikinci el kovalayabilirim.

Son düzenleme:
Her şeyi vermişsiniz ama bütçe yok.

Her şeyi vermişsiniz ama bütçe yok.
Hocam son iki paragrafta belirttim durumumu. Ornegin yerli sitelerde bilindik bi markadan 2000e olan bir klavyeyi aliexpressten tipatip ozelliklerle 700 1000 liraya bi klavye alabiliyorsam kargo bekleme sikintisi yok oradan tercih edebilirim.

Evet hocam.
@cLavoS Olabilecek en ucuz demişsiniz ama siz öyle diyince kafamızda bir profil oluşamıyor. Bütçeyi ''tam olarak'' söyle sana klavye listesi yapalım.
4.000 TL alti diyelim o zaman hocam

Galaxy80 toplayabilirsin

Tam anlayamadim hocam. Galaxy 80 hazir geliyor gibi cikan sonuclara gore, kit seklinde aldigim durumda bana nasil bir faydasi olacak.

Olabilir gibi aslinda fakat end tusunu goremedim numpad disinda bir yerde :/
Barebone versiyonu var aliexpresste vergiyle beraber kablolu versiyonu2000 lira civarına bulunabiliyor kablosuzu biraz daha fazla, isteklerine göre switch ve keycap ile 4k bütçede toplayabilirsin

Hocam Logitech mümkünse istemiyorum demişsiniz. Sebebi nedir? Logitech'in MX serisi bu işler için biçilmiş kaftan. İş için (Software Engineerlik) özel üretilmiş bir seri.

Bende de Logitech MX Klavye ve Anywhere 2 Mouse'u var. İkisi de temiz kullanıldı. İkisini de aynı anda hem Unifying Receiver adaptörü ile hem de Bluetooth ile 3 cihaza kadar bağlayabiliyorsun. Klavyedeki tuşlar UK EN formatı diziliminde. Hem Windows hemde MAC özel tuşları üzerinde var. Masaüstünde Logi Options+ uygulamasıyla klavyenin ve mouseun tuşlarını özelleştirebiliyorsun. Klavyede tuş arkası ışık mevcut. Gece karanlığını algılayıp otomatik yanıyor elini klavyeye götürdüğünde. Birde duruyor mu tam emin değilim ama bilekleri koymalık yumuşak padi var idi. Ayrıca oldukça kaliteli ve uzun süre kullanıma dayanıklı olduğu için kolaylıkla oyun klavyesi/mouseuda yapabiliyorsun. Yani gaming için aldığım mouse'un sol/sağ tiki bozulduğunu bilirim bu hiç teklemedi bile. İkisini birlikte satmak istiyorum. Şu anki düşüncem 3500 TL. Küçük bir pazarlıkta yapabiliriz. Eğer düşünüyorsanız haber edersiniz. Bugün veya yarın ayrı bir forum başlığı olarak satışa çıkartacağım zaten. Önden size yazmış oldum. Bu arada bende bilgisayar mühendisiyim

neden satiyorsunuz hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…