Kod yazmaya nereden nasıl başlanmalı?

boraygulpinar

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese,

Yaklaşık 6 aydır (Şubat ayından beri) aktif olarak hiç kod yazmadım. Daha önce backend tarafında .NET ve frontend olarak da React ile projeler geliştirmiştim. Ancak bu arayı verdikten sonra, tekrar başlamak istediğimde elim gitmiyor, yazdıklarımı unutmuş gibiyim ve nereden başlamam gerektiğini bilemiyorum.

Ufak bir full-stack kursu ile birlikte proje geliştirdikten sonra kendi başıma proje yapmaya geri dönebilirim diye hissediyorum. " bunun için bir kurs, playlist vs. önerebilirseniz süper olur "

Kod yazarken pratikle ilerlediğimi fark ediyorum ama şu an sanki sıfırdan başlıyormuşum gibi bir boşluk hissindeyim. Bu durumu yaşamış olanlar varsa:

Siz böyle bir dönemde nasıl toparlandınız?

Güncel kalmak için hangi kaynakları önerirsiniz?

Yeniden motivasyon kazanmak ve pratiğe dönmek istiyorum ama biraz yönlendirmeye ihtiyacım var gibi. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En fazla 2 gun ara veriyorum programlamaya ben, hafta sonlari ; o da nadiren. Genelde ctsi ya da pazar bir seyler yazmam gerekiyor.

Tavsiyem oncelikle kendine uzun soluklu side-project ler bulman. Yani bos vaktinde hobi gibi bir seyler gelistirmen. Tamamen zevk ve ogrenme amacli. Boylece uzun soluklu ara vermezsin ya da ne yapacagim diye dusunmezsin, her zaman ama istisnasiz her zaman yapabilecegin bir seyler olur. Bu da motive eder diye dusunuyorum. Zaten kendi projelerin de seni motive etmiyorsa hicbir sey edemez.

Teknoloji firmalarinin tech bloglarini, kullandigin ve bildigin teknolojilerin yazdiklarini okuyabilirsin. Ben oyle yapiyorum. Yeni cikan teknolojilere, trendlere hakim olursun. Yeni baslayan birisi icin agir olabilir ama uzmanlastikca zaten kendin degerlendirmeye baslarsin yenilikleri.

Bir de teknoloji takip ederken her gordugu yeni teknolojiye tuzlukla kosan insanlardan uzak durmani da tavsiye ederim. Her yeni teknoloji icin degerlendirme - test etme - adapte etme ve olgunluk surecleri vardir. ( Assesment - trial - adoption ). Bunlari dikate alip, Google "Jingunya" diye bir teknoloji cikarmis, piyasayi kirip gecirecek diye baliklama atlamamak gerekiyor. Ozellikle Linkedin ve Medium'da her teknolojiyi her problemi cozen super birer aracmis gibi lanse eden kimseler var.

En fazla 2 gun ara veriyorum programlamaya ben, hafta sonlari; o da nadiren. Genelde CT'si ya da pazar bir seyler yazmam gerekiyor.

Tavsiyem oncelikle kendine uzun soluklu side-projectler bulman. Yani bos vaktinde hobi gibi bir seyler gelistirmen. Tamamen zevk ve ogrenme amacli. Boylece uzun soluklu ara vermezsin ya da ne yapacagim diye dusunmezsin, her zaman ama istisnasiz her zaman yapabilecegin bir seyler olur. Bu da motive eder diye dusunuyorum. Zaten kendi projelerin de seni motive etmiyorsa hiçbir şey edemez.

Teknoloji firmalarinin tech bloglarini, kullandığın ve bildigin teknolojilerin yazdiklarini okuyabilirsin. Ben oyle yapiyorum. Yeni cikan teknolojilere, trendlere hakim olursun. Yeni baslayan birisi icin agir olabilir ama uzmanlastikca zaten kendin degerlendirmeye baslarsin yenilikleri.

Bir de teknoloji takip ederken her gordugu yeni teknolojiye tuzlukla kosan insanlardan uzak durmani da tavsiye ederim. Her yeni teknoloji icin degerlendirme - test etme - adapte etme ve olgunluk surecleri vardir. ( assesment - trial - adoption ). Bunlari dikate alip, Google "jingunya" diye bir teknoloji cikarmis, piyasayi kirip gecirecek diye baliklama atlamamak gerekiyor. Ozellikle LinkedIn ve Medium'da her teknolojiyi her problemi cozen super birer aracmis gibi lanse eden kimseler var.

Cevabın için çok teşekkür ederim öncelikle, şu anki düşüncem şu yönde.

Ufak bir API kursu ile birlikte bir proje geliştireceğim bu sırada zaten çoğu şeyi tekrardan hatırlayacağımı düşünüyorum daha sonra ise kendi başıma proje geliştirmeye devam edebilirim ve amacım canlı sunabileceğim bir proje olacak bunun da bana motivasyon sağlayacağını düşünüyorum.

Cevabın için çok teşekkür ederim öncelikle, şu anki düşüncem şu yönde.

Ufak bir API kursu ile birlikte bir proje geliştireceğim bu sırada zaten çoğu şeyi tekrardan hatırlayacağımı düşünüyorum daha sonra ise kendi başıma proje geliştirmeye devam edebilirim ve amacım canlı sunabileceğim bir proje olacak bunun da bana motivasyon sağlayacağını düşünüyorum.

Evet, bu tarz pratik yapmak ve canli kullanilabilecek bir proje gelistirmek en guzeli. Bir sonraki projende cikardigin derslere gore kimi seyleri farkli yaparsin, sonra digerinde de bazi diger seyleri. Bu sekilde hem teknik birikimin hem de tecruben artar.

Ayrica insanlarin aktif kullandigi bir yazilim gelistirmek tatmin edici bir olay, onu da yasamis olursun. Ekstra motive eder seni. Tavsiyem para kazanma gibi bir amaci ilk baslarda onemsememeye calisman olur. Biz de ilk mezun oldugumuzda bir proje yapalim hayatimiz kurtulsun hirsiyla bir seyler denedik ama evdeki hesap carsiya uymayabiliyor, bunlari da tecrube etmek gerekli.

Evet, bu tarz pratik yapmak ve canli kullanilabilecek bir proje gelistirmek en guzeli. Bir sonraki projende cikardigin derslere gore kimi seyleri farkli yaparsin, sonra digerinde de bazi diger seyleri. Bu sekilde hem teknik birikimin hem de tecruben artar.

Ayrica insanlarin aktif kullandigi bir yazilim gelistirmek tatmin edici bir olay, onu da yasamis olursun. Ekstra motive eder seni. Tavsiyem para kazanma gibi bir amacı ilk baslarda onemsememeye calisman olur. Biz de ilk mezun oldugumuzda bir proje yapalim hayatimiz kurtulsun hirsiyla bir seyler denedik ama evdeki hesap carsiya uymayabiliyor, bunlari da tecrube etmek gerekli.

Biraz hatırladıktan sonra belki iş bulabilirsem freelance basit projeler deneyebilirim tecrübe olması açısından.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı