Kod yazmayı öğrenmek

Bazi sirketlerde hic bir zaman calisamazsin. Muhendis olamazsin. Eger meslek edineceksen ve iyi okullara gidecek kapasitedeysen git. Lise mezunu adamin 6 ayda ogrendigini universite mezunu adam 2 haftada ogrenir. Cunku bilgiyi nereden nasil alacagini bilir. Hep yaziyorum bunu, Udemy'de 25 liraya aldigin kursla, youtube'da bilmem ne kanalinin 49 videoluk serileriyle formal muhendislik egitiminin yerini alamazsiniz. Muhendis birisi o videoyu izler 100 sey ogrenir, lise mezunu izler 10 sey ogrenir. Perspektifin ve algilaman degisir.

Bu dediklerim yildirmasin kimseyi, piyasada yapilacak yazilim islerinin %90 i icin zaten okul okumaya gerek yok.

Herhangi bir programlamaya giriş kitabından ya da YouTube videoları üzerinden başlayabilirsiniz. Ayrıca hangi dil ile başlayacağınızın bir önemi yok. İstediğiniz bir dili seçebilirsiniz.

Okuldan önce kesinlikle algoritma öğren güzel kardeşim ve birde oyun yapacaksanız gerçek anlamda mutlaka oyun bilgin olsun. Yoksa yaptığın iş bir naneye benzemez.

Çalıştığım firmada odtü, itü, boğaziçi, bilkent mezunu değilsen kişinin Cv'si benim önüme gelmeden eleniyor.

Konuyla alakasız ama sormadan edemeyeceğim. Ben lise 1'im. Şu anda T3 vakfının sertifikalı 3 yıllık bir mühendislik eğitimini alıyorum. CV de bir katkısı olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…