Çözüldü Kodda +'nın mantığı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Daha fazla  
Aşağıdaki kodda InnerHTML'in içerisinde yer alan " + Z+ " kısmındaki artıları neden koymam gerekiyor Z'yi bulması için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Formülde + Z + kısmındaki +lar nasıl herhangi bir şey belirtmeden X + y anlamına geliyor?

X + y anlamına gelmiyorlar ki. İnnerhtml içinde yazan şey "the Value of Z is" + Z + "." bu ifadenin yaptığı iş önceden tanımlanmış Z değişkeni ile iki adet stringi toplamak.

+ Lar nasıl herhangi bir şey belirtmeden X + y anlamına geliyor?

Burada +ların görevi stringleri birleştirmek.
Programlama diline ve veri tipine göre değişiklik gösterse de "+" işareti toplama veya ekleme görevi görüyor.

Z nin değerini yazıya ekliyorsunuz
Yani orada Z yi bulmak için neden x+y dememişiz de "+ z + demişiz bunu sormak istedim hocam.
Programlama diline ve veri tipine göre değişiklik gösterse de "+" işareti toplama veya ekleme görevi görüyor.
Biliyorum hocam bınu. sorum bu +nın ne yaptığı değil belirttiğim yerde o artıyı yazdığımızda x+y değil de neden +z+

@533388 yardımcı olabilir misin hocam müsaitsen?

Son düzenleme:
sorum bu şekilde hocam. Yani o artıyı yazdığımızda x+y değil de neden +z+
Çünkü orda 3 tane şeyi yan yana yazdırıyorsun ve aralarına "+" koyarak yazdırıyorsun, +z+ olarak düşünme. örneğin "asdasdasdasdas"(String) + Z(int) + "."(String). Orada 2 tane metin ve 1 sayı var.
Eğer oradakiler yazı değil de x,y,z değişkenlerine atanmış sayı olsalardı x + z + y olarak yazacaktın, ve neden orda +z+ var diye sormana gerek kalmazdı.

Önce x ve yi declare ettik daha sonra dedik ki document.getelementbyID("demo.innterhtml = "the value of Z is " + z +" "."

Kısmınında programın z varyantını bulduğu formülde + Z + kısmındaki + lar nasıl herhangi bir şey belirtmeden x + y anlamına geliyor?

Formülde + Z + kısmındaki +lar nasıl herhangi bir şey belirtmeden X + y anlamına geliyor?

X + y anlamına gelmiyorlar ki. İnnerhtml içinde yazan şey "the Value of Z is" + Z + "." bu ifadenin yaptığı iş önceden tanımlanmış Z değişkeni ile iki adet stringi toplamak.

+ Lar nasıl herhangi bir şey belirtmeden X + y anlamına geliyor?

Burada +ların görevi stringleri birleştirmek.

Çözüm
Şimdi anladım hocam. Orada z'yi + ların arasına almak aslında toplama fonksiyonu ile alakası yok.

Orada diğerleri string olduğu için eğer " " içerisine "+z+" değil de sadece "z" yazarsam int olarak değil string olarak algılar değil mi? Doğru mu anlamışım

Tamam hocam anladım şimdi. Ezberleyip geçmek istemiyorum hocam o yüzden sordum bu basit şeyi. Çok Teşekkür ederim yardım edip bilgi paylaşanlara.

@GRBreakpoint evet doğru anlamışsın. Orada sen "Z" yazarsan bu string olur ama senin Z değerin bir değişken "Z" bu ifade değişken olmıyacağından Z'nin değerinin değil string olarak Z'yi görürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…