Arayüz için tartışmasız vercel v0.
Genel olarak net bir kesinlik yok docker veya kubernetes gibi konularda ChatGPT kötü iken başka bir yapay zeka daha iyi olabiliyor.
Bazen çok basit bir şeyi çok saçma ve absürt yollar ile yapabiliyorlar.
Copilot Auto code Complete gayet güzel bazen iyi şeyler de önerebiliyor ama tam bir iş üzerinde yetersiz.
Perplexity'i ek olarak deneyebilirsin gayet iyi.
Ancak günün sonunda yapı taşlarını birleştirmeyi bilmiyorsan yapay zekanın bir faydası olmaz eninde sonunda öğrenmen gerekli.
Hocam güncelleme yapıyorum.
ChatGPT O3 deepthink ile DeepSeek-r1 ikisini kullanın. İkisi de başyapıt ikisinin çıktılarını birleştirip düzenleyip muazzam şeyler yaratabilirsiniz.
Çok mantıklı bir bakış açısı değil bence. Günümüzde insanlar için işleri kolaylaşsın diye frameworkler icat edildi şu anda insanlar frameworkleri beğenmeyip framework'ün içerisinde kullanılabilecek design patternlar üretmeye başladılar. Repository, observer, factory gibi gibi. Ancak günün sonunda MVC de zaten bir design patterndı aynı MVT gibi.çünkü birkaç sene sonra iyi promp yazanlar yazılımcı, standart ama AI kullanmayı bilmeyen bir yazılımcının önüne geçebilir bence.
Çok mantıklı bir bakış açısı değil bence. Günümüzde insanlar için işleri kolaylaşsın diye Framework'ler icat edildi şu anda insanlar Framework'leri beğenmeyip Framework'ün içerisinde kullanılabilecek design patternlar üretmeye başladılar. Repository, observer, factory gibi gibi. Ancak günün sonunda MVC de zaten bir design patterndı aynı mvt gibi.
Bir nevi sol el ile sağ kulağı tutmaya çalışıyorlar, basit bir iş için 5 10 farklı şey kullanabiliyorlarki bunları her birini yapay zekaya açıklaman gerekliki senin için düzgün üretim yapsın.
Bu konuyu bir kenara bırakırsak kendi deneyimlerime istinaden konuşuyorum girdi verisi verip bana pipeline yapmasını istedim pipeline sonunda çıktı verisinin şemasınıda verdim maalesef ki sonuç rezaletti 8 9 defa tekrarlatmam gerekmesi yetmezmiş gibi bir de kendi elimle manuel olarak pürüzlerini düzeltmem gerekti ki eklemesi gereken şeyleri unutmasıda bu işin çabası olsa gerek.
Claude 3.7 kullan. Bunu indir Cursor - The AI Code Editor denedikten sonra anlayacaksın chatgpt ile farkını.Yabancı forumlara da baktım gün içinde farklı seçenekler de konuşulsa en mantıklı ChatGPT gibi görünüyor oradan devam edeceğim sanırım.
Herkes'e merhaba;
Konuya tesadüfen denk geldim. Yaşadıklarımı aktarmak isterim belki faydalanan olur.
Kod yazma ya da düzenleme için denemediğim yapay zeka kalmadı GitHub Copilot'tan tut chatcpt ye kadar hepsini denedim. Sonuç olarak en düzgün kod yazan, optimizasyonu başarılı şekilde yapan, uzun süre önce oluşturduğunuz Calss'ları hatılayıp o calssla bağlantılı yeni classlar yazabilen tek bir araç gördüm o da "cursor". Ben gayet memnun kaldım, eğer kod için bir yapay zeka arayşında olanların göz gezdirmesini tavsiye ederim.
ChatGPT, uzun kodlarda tutarsız ve hatalı çıktılar üretiyor. 200 satırdan fazla kodlarda sözdizimi (syntax) hataları yapıyor, kütüphane isimlerini yanlış kullanıyor ve kodun bazı bölümleri çalışırken bazıları çalışmıyor. Bu durum beni günlerdir uğraştırdı ve büyük sıkıntılar yaşattı. Üstelik Pro versiyonunu kullanmama rağmen, Claude'un ücretsiz sürümü bile istediğim 400 satırlık kodu tek seferde eksiksiz yazdı. ChatGPT ile bir gün boyunca uğraşmama rağmen başarılı olamadım. Bu nedenle, ChatGPT'nin yazılım geliştirme için verimli bir araç olmadığını düşünüyorum.
Claude 3.7 kullan. Bunu indir Cursor - The AI Code Editor denedikten sonra anlayacaksın ChatGPT ile farkını.
Bir arkadaşla tanıştım kendi ekibi var yapay zeka geliştiriyorlar ve cursor gibi bir IDE yapacaklarmış.