Ben mobil uygulamalar geliştiriyorum. Java veya Kotlin dilini bilmeden, layout tasarımları yapmayı bilmeden, Android Studio, kullanımı ve birkaç dosyanın kullanımını bilmeden (Manifest dosyası, Gradle dosyası gibi), internet üzerinden oluşuturulan hazır uygulamalar ile sağlam bir iş çıkartamazsın diye düşünüyorum.
Kısacası, önce oturup Java dilini öğrenmeli, daha sonra nesne tabanlı programlamayı, programlamanın mantığı ve algoritmayı öğrenmeli, daha sonra Android Studio'nun kullanımını öğrenmeli ve en son da çeşitli kaynaklardaki örneklerden yararlanarak uygulamalarını geliştirmelisin.
Kod yazmadan, hayal gücünü tam olarak kullanamadan, ne kadar profesyonel bir uygulama yapabilirsin ki internet üzerinden?
Web sitesi ile mobil uygulamanın haberleşmesi için öğrenmem gereken bir API vardı. Bu API'yı öğrenmem birkaç ayımı aldı fakat başardım. Sen başlarda bu kadar karmaşık konulara girmeyeceksin belki fakat önce bir programlamayı, mantığını ve algoritmaları öğren derim.
İlla ki diyorsan, "ben kodlarla modlarla uğraşamam, internetten yapacağım" bir fikrim ve tavsiyem yok, başarılar.