906106

Femtopat
Herkese iyi sosyaller, şu an 15 yaşındayım ve bir meslek lisesinde elektrik-elektronik bölümünü okuyorum. Bir dahaki sene bir sıkıntı çıkmazsa elektroniğe geçeceğim. Elektronik bölümünün içinde de yazılım, kodlamaya yönelmek istiyorum. Ancak şu an hiçbir bilgim yok. Sadece Arduino ile kendi kendime projeler yapıyorum. Geçen günlerde Visual code Studio'yu yapay zekalar ile kullanmaya başlamak istedim ancak yüzlerce kodu bilmek ve yazmayı düşününce hemen silmek zorunda kaldım. Bu zor görünen kod yazma olayını nasıl yenebilirim?
Şu andan itibaren neler yapmam gerek? Hangi dillere yavaş yavaş başlamam gerek? Bu bölümün mühendisliğini okusam iyi olur mu? Bu gibi sorularıma yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Daha 3 sene var, sektöre ne olacağı belli değil. Şuan ilgi alanında ilerlemen ve kendini geliştirmen yapabileceğin en iyi yatırım. Evet öğren, zararı yok. Okuyup okumayacağına 18 yaşında ve 2028 şartlarında karar verirsin.

Kodlama ile ise girmek istersen bir çok firma üni mezunu arıyorlar bil mühendisliği yada yazılım mühendisliği bölümünden diye başlar iş. İlanları kodlamanın temeli vardır Ufak ve kolay kod yazarsin o çok ve karmaşık gördüğü n kodlar ileri seviye hem programlama için farklı alanlarda kullanılan diller var mesela mobil uygulama için kotlin ve Java aplle için swift web sitesi yapicam diyorsan html js öğrenmek gerek c++ masaüstü uygulamalar için temel kolay Yasin çok ufak 20 yaşlarinda hiç kesmeden öğrenmeye devam edersen o karmaşık kodlari kolay yazarsin python yada dart ile başla derim

İstersen ChatGPT'yi aç nasıl kodlama öğrenebilirim de, 10 saatlik yapacağın bilgi birikimini 30 dakikada öğrenirsin. Hepsini tablo şeklinde anlatıyor.

Merhaba, bende bilişim öğrencisiyim,
bizde Visual Studio Cod'u kullaniyoruz,
Visual Studio Cod'da yüzlerce kodu bilmek ve yazmak seni korkutmasın.
Mantığı kavradıktan,biraz çalışıp azim ettikten sonra ve Eğer gerçekten kod yazmaya meraklı,istekli ve ilgiliysen çabucak anlarsın,

Python ile başlayabilirsin, öğrenmesi kolay bir dil,
web uygulamaları, yazılım geliştirme, veri bilimi ve makine öğreniminde yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir.
Bizde Python bitirmek üzereyiz,

Biraz araştırdim ve eğer elektrik elektronik bölümü için öğrenmek istiyorsan Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinde yaygın olarak kullanılan programlama dilleri C, C++, C#, Java, Assembly ve bonus olarak Python

Assembly: ezberlemek kolaydır çünkü bazı alfabeler ve hafıza teknikleri kullanılır.

C: temelde öğrenmesi kolay bir dildir, ama programlaması zordur.

C++: öğrenmesi zor ama konuya hakim birisi için programlaması kolay bir dildir.

C#: Sadeliği ve kullanımı kolay

Eğer elektrik elektronik bölümü için programlama/kodlama öğrenmeyeceksen
Python'dan sonra C# öğrenebilirsin

Python öğrenmek için Udemy'de ücretsiz eğitimlerden yararlanabilir,
Youtube'de 1 saatlik Python videosunu izleyebilirsin
BTK akademi(Devlet onayli) Giriş yapıp
Teknoloji ve programlama ile ilgili her şeyi ücretsiz bir şekilde izleyip sertifika alabilirsin!

teşekkür ederim yani dediğim gibi en büyük korkum yüzlerce kodu nasıl yazacağım nasıl aklımda tutacağım bu benim kafamı çok karıştırmıştı.C# genel olarak kullanağım gibi.Arduino ile pekiştirmek için

Python öğrenmek için Udemy'de ücretsiz eğitimlerden yararlanabilir,
C# Dersleri ile Programlama Temelleri | Visual Studio C#

bu kurs başlangıç için iyimidir acaba

Son düzenleme:
Kodlamaya Yeni başlayacağın için Visual Studio'da C# Öğrenmek daha kolay olur (C# için tam desteklidir.)

Visual Studio Cod'da C# eklentileri kurmak gerekir,
Daha çok deneyimli geliştiriciler ve basit projeler için uygun

Verim alabilirsen, Bu kurs senin için uygundur,
İstersen kursu bitirip kodlar kafanda kalsın diye alıştırma yapabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…