Herkese iyi sosyaller, şu an 15 yaşındayım ve bir meslek lisesinde elektrik-elektronik bölümünü okuyorum. Bir dahaki sene bir sıkıntı çıkmazsa elektroniğe geçeceğim. Elektronik bölümünün içinde de yazılım, kodlamaya yönelmek istiyorum. Ancak şu an hiçbir bilgim yok. Sadece Arduino ile kendi kendime projeler yapıyorum. Geçen günlerde Visual code Studio'yu yapay zekalar ile kullanmaya başlamak istedim ancak yüzlerce kodu bilmek ve yazmayı düşününce hemen silmek zorunda kaldım. Bu zor görünen kod yazma olayını nasıl yenebilirim?
Şu andan itibaren neler yapmam gerek? Hangi dillere yavaş yavaş başlamam gerek? Bu bölümün mühendisliğini okusam iyi olur mu? Bu gibi sorularıma yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba, bende bilişim öğrencisiyim,
bizde Visual Studio Cod'u kullaniyoruz,
Visual Studio Cod'da yüzlerce kodu bilmek ve yazmak seni korkutmasın.
Mantığı kavradıktan,biraz çalışıp azim ettikten sonra ve Eğer gerçekten kod yazmaya meraklı,istekli ve ilgiliysen çabucak anlarsın,
Python ile başlayabilirsin, öğrenmesi kolay bir dil,
web uygulamaları, yazılım geliştirme, veri bilimi ve makine öğreniminde yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir.
Bizde Python bitirmek üzereyiz,
Biraz araştırdim ve eğer elektrik elektronik bölümü için öğrenmek istiyorsan Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinde yaygın olarak kullanılan programlama dilleri C, C++, C#, Java, Assembly ve bonus olarak Python
Assembly: ezberlemek kolaydır çünkü bazı alfabeler ve hafıza teknikleri kullanılır. 
C: temelde öğrenmesi kolay bir dildir, ama programlaması zordur. 
C++: öğrenmesi zor ama konuya hakim birisi için programlaması kolay bir dildir.
C#: Sadeliği ve kullanımı kolay
Eğer elektrik elektronik bölümü için programlama/kodlama öğrenmeyeceksen
Python'dan sonra C# öğrenebilirsin
Python öğrenmek için Udemy'de ücretsiz eğitimlerden yararlanabilir,
Youtube'de 1 saatlik Python videosunu izleyebilirsin
BTK akademi(Devlet onayli) Giriş yapıp
Teknoloji ve programlama ile ilgili her şeyi ücretsiz bir şekilde izleyip sertifika alabilirsin!