Kodlama öğrenmeye başlasam bir şeyler başarabilir miyim?

Yalan mı şu anda ablam öğretmenlikten mezun işsiz McDonald's'da çalışıyor.
Şimdi hocam açık konuşmak gerekirse öğretmenlik zaten atanması zor olan bir meslek. Diğer meslek gruplarında da tıp ve birkaçı hariç çoğunda iyi bir üniversite bitirmek ve kendini geliştirmek gerekiyor. Bunun en somut örneği mühendislik olsa gerek. Çok fazla mühendis mezun var piyasada. Ee iş veren hepsini ise alamaz, mecbur eleme yapacak. O iş bulamıyorum diyenlerin bir kısmını pek de iyi olmayan üniversiteleri bitirip kendini geliştirmeyenler oluşturuyor diye tahmin ediyorum.

Ülkemizin sıkıntıları olsa da çökmüş bir ülke değil, karamsarliga gerek yok. Bugün sıkıntı vardır, yarın geçer. Nasıl olsa iş bulamayacagim diyip baştan savmak çok mantıksız. İş bulmak zor diye baştan salarsan hiç şansın olmaz.

Erken yaşta bir hedefe atılmak güzel bir şey ama daha önünüzde lise gibi 4 senelik bir süreç var Allah ömür verirse. Üniversite sınavına gireceğiniz zaman belki de çok farklı bir meslek istiyor olabilirsiniz.

Universite oku. Turkiye'nin top okullarindan mezun insanlar catir catir is buluyor, istedigi yere yerlesiyor. 13 yasindaymissin, onundeki 5 sene icinde azimle calisarak saglam okullara gayet de girersin, ortalama+ zekadaki herkes bunu yapabilir.

Magdur ve kaybetmis edebiyatini da birak.

Ulkenin kotu halini bahane edip kolay yolu secmeye vesile ariyorsunuz, self-fulfilling prophecy yapiyorsunuz.

Okul gereksiz lafini soyleyenlere ne okuduklarini sor, ona gore dikkate al. Lise mezunu ne bilir universitede ne var? Tasra universitesi mezunu ne bilir saglam universitede ne var?

Erken kalkan yol alır.

Ben gelecek kaygısı olmasın demedim. İyi veya kötü herkesin gelecek kaygısı vardır. Benim anlatmak istediğim gelecek kaygısı veya ülke durumu yapmak istediklerinize bahane olmasın. Çünkü çalışmaktan başka çareniz yok. Eldeki tek koz bu.

@Sheep Herkes Avrupaya kaçma peşinde, biri de çıkıp demiyor ki ülkemizi biz Avrupa seviyesine getirelim. Avrupalılar da bizim gibi düşünse bu kadar gelişemezdi zaten eminim.

Acun Ilıcalı başarmışsa bir şeyler, siz de başarabilirsiniz başka şeyler. Ağlama edebiyatı moda olmuş, herkes ağlıyor.

Hocam ben 8.sınıfım yani bu sene LGS'ye gireceğim ve okuldan akşam 7 gibi geldiğim için çok zamanım olmuyor ders çalışıp uyuyorum zaten ben iPad deyim öyle uygylamalar bende yok

Hocam ben 8.sınıfım yani bu sene LGS'ye gireceğim ve okuldan akşam 7 gibi geldiğim için çok zamanım olmuyor ders çalışıp uyuyorum zaten ben iPad deyim öyle uygylamalar bende yok.

Derslerine önem verebilirsin tabii ama bence günde 10 15 dakikalık bir video izleyebilirsin günde 2-3 kod öğrensen kârdır bir bakmışsın 1 ayda 100 200 kod biliyorsun az çok web sitesi yapabilecek hale gelmişsin bilgisayar alınca da üzerine kat ve kat eklersin ve Apple Store'da code editör vesaire yazarak bulabilirsin örenk: ‎Code Editor for HTML CSS JS
Ben de 8.sınıfta başlamıştım YouTube'dan günde yarım saat uğraşıp 2 video izleyip sonra videoda ki adamın yaptıklarının aynısını uygulamaya girip kendim yapıp deniyordum böyle böyle pratik ile öğreniyorsun ama sonradan lisedeyken bilişim bölümüne gidemedim maalesef şu an mimarlık okuyorum ama küçüklükten gelen bir yatkınlık var ve bayağı güzel gidiyor.
Ve şunu söyleyeyim ben meslek lisesinde okuyordum 9.sınıfta iken 12.sınıf bilişim okuyan kuzenim vardı onlar daha yeni yeni HTML, CSS, JavaScript öğrenirken ben HTML ve CSS'i ortalamanın biraz daha üstü seviyede biliyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…