Kodlamada kendimizi geliştirmek

teferruax

Hectopat
Yer
İstanbul, Türkiye
Ben lise 2 öğrencisiyim. Okula bu yıl çok önem vermem gerekiyor, üniversite de kurgu bölümü seçeceğim çünkü kurgu işleriyle uğraşıyorum ve çok seviyorum. Bu yüzden radyo, televizyon ve sinema bölümüne gideceğim üniversitede ve daha sonra Erasmus ile yurt dışına çıkmayı düşünüyorum. Ama şimdi meslek lisesinde olduğum için burada ki bölümüm bilişim bölümü ve derslerde C# görüyoruz. Peki ben Adobe Premiere Pro, After Effects uygulamalarında profesyonel olmak isteyen bir gencim bunların eğitimlerini alıyorum Udemy'den falan, kurgu çok sevdiğim bir alan yani. Ama C# eğitimi de alırsam sorun olur mu? Yani Adobe uygulamalarında, kurgu işinde profesyonel olmama engel olur mu? Ben profesyonel olup yurt dışında kurgu yapmak isteyen biriyim ama okul notlarım için C# öğrenmem gerekiyor, orta seviyede öğrensem ve Adobe'de profesyonel olmaya çalışsam bana bir sorun çıkarır mı? Orta seviyeye falan gelsem, tabii her alanda profesyonel olunmaz ben kurgu da profesyonel olmak istiyorum ama kodlama bir sorun çıkarır mı bu profesyonel olma sürecimde?

Ne kadar tek bir alana odaklanırsan o kadar iyidir. Bahsettiğin şeyler birbirinden çok bağımsız ve birbirine faydası olmayan şeyler. Eğer kurgu alanında profesyonel olmaya eminsen, C#'a hiç ağırlık vermene gerek yok, dersi geçecek kadar bil yeter.

İkisine aynı anda odaklanman çok zor.C# kodlamalarına profesyonel bir şekilde ağırlık vermene gerek yok. Öğrendiğin yere kadar günlük tekrar yap ama her gün değil tabii bazen çalış zaten bu işlere önceden biraz aşina isen rahatça kavrarsın. Radyo, televizyon ve sinema bölümüne gitmek istiyorsan kodlamaya biraz ara vermen gerekebilir. Düşündüğüm kadarı ile aklında iki şeye odaklanmak iki şeyde de performans düşümüne neden olur.Kodlamalara dersten geçebilecek kadar çalışsan yeter. İleri zamanlar da kurgu bölümüne geldiğinde kodlamalara halen devam edebilirsin. Eğer şu anki hedefin kurgu ise dediğim gibi kodlama da profesyonelliğe gerek yok. Sadece dersi geçecek kadar. Ardından belki hevesin kalırsa yoğunlaşırsın. Kodlama sabır gerektiren bir iş...

Tam aradığım cevap buydu, teşekkür ederim.

Tamamdır, teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…