Kodlamaya nereden başlamalı?

myu

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yazılım öğrenmek istiyorum fakat program dili seçmekte kararlı değilim. Masaüstü, web, Android, ve iOS gibi yerlerden kod yazmak istiyorum. 1 1.5 yıl içinde öğrenirim zaten hemen öğreneyim demiyorum bir program geliştirip bütün platformlara vermek istiyorum. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Hangi dili seçmem gerekiyor. Web için farklı bir dil öğreneceğimi biliyorum. Python falanda. Ama önce hangi dili öğrenmem lazım? Önce temelimi nereye atmalıyım sizce?

Ne üzerine çalışmak istediğine karar vermelisin. Programlama dili olarak değil ama öncelikle Algoritma ve Programlama mantığını öğrenebilirsin.

C ile başla. C'yi öğrendikten sonra diğer dillerde zorlanmazsın.

Konu sahibine gelecek olursam;
Cross-platform framework ve dilleri araştır eğer birden fazla alana aynı anda geliştirme yapmak istiyorsan. ElectronJS güzel mesela bu tarz bir iş için. Web uygulaması geliştirir gibi app geliştirmeni sağlıyor. Electron ile yazılmış en güzel örneklerden biri Visual Studio Code.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…