Kodlamaya nereden devam edilmeli?

Fleure

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ileri seviye CSS, HTML bilgim var ve baslangıc seviye JS bilgim.JS üzerinde yoğunlaşmak istiyordum fakat en zor dil bu galiba başka bir dile mi geçmeliyim yoksa JS'den devam mı etmeliyim? Devam etmeliysem hangi YouTube kanallarından sürdürmeliyim.

JavaScript diğer dillere göre daha kolay diye duymuştum bir arkadaştan. (Gerçi kişiden kişiye göre değişebilir.)

@Fleure JS o kadar da zor değil iyi öğrenirsen galiba web dev olmak istiyorsun ona göre alan seçmelisin frontend, bacend ve fullstack ona göre yol haritasını çizmen lazım.

@Fleure JS o kadar da zor değil iyi öğrenirsen galiba web dev olmak istiyorsun ona göre alan seçmelisin frontend, bacend ve fullstack ona göre yol haritasını çizmen lazım.

Frontend istemekteyim hocam. Mesela JS ile kodlarken çok unutuyorum ve mesela nerede const nerede if nerede var kullanacağımdan emin olamıyorum. Önerebileceğiniz İngilizce kaynak var mıdır? Anlayabilecek kadar ingilizcem var.

@Fleure hocam YouTube'da oldukça video var freecodecampa bakabilirsiniz ve const var leti unutuyorsunuz makalaler okuyup not alın kafanıza takılanları deneyin.

Dal ortasından programlama yapmaya girmişsin, dolayısıyla kafan karışıyor.

Not: JS bilgim çok yok, dolayısıyla söyleyeceğim bazı şeyler yanlış olabilir.

const (constant) sabit demektir. const olarak atanan değer değiştirilemez. JavaScript'te const olarak atanan değerin kendisini değiştiremesende metodlarını kullanabilir ve propertyleri üzerinde değişiklik yapabilirsin. const kullanımı, bir daha tanımlama yapılmasının önüne geçilmek içindir. Örneğin JS'te HTML'den getirdiğiniz bir nesneyi kullanacaksanız, const kullanmanız daha mantıklı olur. Sonuçta elementiniz bir constant (sabit) ve run time'da değişmeye ihtiyacı yok.

let İngilizce de hadi gibi bir kullanımı var. let x = 3; x 3 olsun gibi düşünülebilir. Değiştirilebilir veriler atamak için kullanılır.

let kullandığımız zaman tanımlanan değerin hayatı süresinde değiştirilebileceğini söylüyoruz. var'da benzeri bir şekilde. Bunları ne zaman kullanacağını ise programlama bilgin ve algoritman söyleyecek. Bir şeyin değişmemesi gerektiğini düşünüyorsan onu const ile tanımlamalısın.

Bu kadar yazdım ama asıl nokta şu. Şuan ortasından daldığın şeyin başını sonunu bilmediğin için sorun yaşıyorsun. Temellere dön. Ne yapmak istediğini belirle, nasıl yapılırı öğren. Kopyala yapıştır rehberlerin gösterdiklerini bir de sen kopyala yapıştır yapma. Bu şekilde öğrenilmiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…