Merhaba, PC perşembeye gelecekmiş. PC geldiğinde UE 4 indirip oyun yapmak istiyorum fakat oyun fikrim yok. Oyun fikri nasıl bulabilirim?
İmkansız değil. Ben şuan öyle çalışıyorum.Bunu demekle hiç olmuyor, hele para yoksa işin ucunda imkansız.
Bu iş zaten hayat adayacak kadar uzun bir şey, Rockstar bile Red Dead Redemption 2'yi tasarlarken 7-8 sene uğraşmış 1000 kişilik kadroyla.Öğren yap demekle olmuyor. Her iş zaman alıyor.
Ne alaka, tek başına oyun yapan bir adam da vardı, ki bu oyun ünlü oyunlardan birisiydi.Kodlama hakkında bilgin var mı? Veya hangi dilleri biliyorsun? Yanlış anlaşılmasın; zevkini kırmak istemem ama tek başına oyun yapma konusuna karşıyım.
Undertale, Stardew Valley var bu kadar. 3B veya daha güzel gözüken 2B oyunları tek kişi yapmadı ama. Kaldı ki bu 2 oyunda bile yapımcılar İsviçre çakısı gibi adamlardı, Toby Fox çoğu indie müzisyenden daha iyi müzisyen.Ne alaka, tek başına oyun yapan bir adam da vardı, ki bu oyun ünlü oyunlardan birisiydi.
Arkadaş nasıl bir oyun yapayım diye sorsaydı gta yapmaya çalış demek daha mantıklı olurdu ama konu sahibi oyun fikri nasıl bulunur diye sormuş. Oyun fikri bulunca illa o oyunu yapmak zorunda değilsin sadece başı sonu belli bir oyun fikri bulmuş olacaksın ve bu gerçekten zor bir olay.@Foxie bu kadar açıklama yapabilecek kapasiteye sahip olup başlıkla mesajımı bağdaştıramamak komik doğrusu. Ama GTA dediğimiz olayı daha da açayım, senin gibi başka çıkmasın diye;
1- 1'den fazla kontrol edilebilir mekanikte karakter(araba/insan, insan/at, uçak/helikopter)
2- Silah mekanikleri(uzun menzil, kısa menzil) (yarış oyunları dışında %99 olan bir şey dememe gerek yok sanırım. Başka oyunlarda silah yerine baktığın yerde bir nesne oluşturuyor(portal gun vb.)
3- Genel mekaniklerine ek görevlere özel mekanikler, sıkıcı olmayan uzun gameplay.
4- Canlı dünya.
Oynadığımız oyunların neredeyse tamamı bunların en az ikisini kullanıyor, 3A dediğimiz oyunlarda hepsi var. GTA diyince aklına 100 kişi modellemeyle uğraşsın, 100 kişi seslendirme yapsın, 100 milyon dolarlık müzik anlaşması yapalım, 300 milyon dolar pazarlamaya ayıralım geliyorsa bu senin sorunun. Başlığa bak sadece, bunların kodlamasını hallederse çoğu oyunun altından kalkar. Nasıl Roguelike varsa GTAlike da var, gerçi A4'e kelime yazdıran, onları da bulamıyorsa rastgele siteden bulsun diyen birisin.