C/C++ Kodunda if hatası

__Canyusuf__

Hectopat
Daha fazla  
Devc ile çalıştırdığımda hata alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca şöyle yapsan daha iyi olurdu fikirlerinden önce bu kodu olduğu şekliyle düzeltebilirsek daha iyi olur, teşekkürler.

main() yerine int main() olmalı ve sayı karşılaştırmasında eksiklikler var bu şekilde doğrusu:
Kod:
#include <stdio.h>

int main()
{
    // Dışardan girilen 3 sayının en büyüğünü bulan C programı

int sayi1, sayi2, sayi3;
    printf("Uc tane sayi giriniz: ");
    scanf("%d %d %d", &sayi1, &sayi2, &sayi3);

if (sayi1 >= sayi2 && sayi1 >= sayi3) {
        printf("En buyuk sayi: %d\n", sayi1);
    } else if (sayi2 >= sayi1 && sayi2 >= sayi3) {
        printf("En buyuk sayi: %d\n", sayi2);
    } else if (sayi3 >= sayi1 && sayi3 >= sayi2) {
        printf("En buyuk sayi: %d\n", sayi3);
    } else {
        printf("Esit iki veya daha fazla sayi girdiniz\n");
    }

return 0;
}

main ve int main aynı diye biliyorum varsa bir farkı söyler misin ayrım nedir ?
teşekkürler ayrıca

Bazı derleyiciler dönüş tipi belirtilmeyince int sayıyor(du). Eski bir alışkanlık (C90 falan). Kullanmayın.
Forumda kod paylaşma özelliği var. Yarın bir gün reponuzu sildiğinizde bu konu anlamsız olacak.

Konu sahibi teşekkür ettiği için üstteki cevap yeterli gelmiştir diye düşünmüştüm. @Nizel G

Hocam birde dosyanın uzantısını .cpp yapmışsınızda kod C'ye benziyor. Uzantıyı .c olarak değiştirin.

Hata çözümünü söylemişler. Bunun dışında algoritmik bir öneri sunayım;
3 sayı arasından büyüğünü bulmak için if else yazmak kolay. Peki ya 4. bir sayı gelmiş olsaydı? Yada sana belirsiz bir dizi eleman geldiğini düşün?
Bu kodu yazarken amacın sadece 3 sayı arasından büyüğünü bulmak olmasın. Elinde bir dizi eleman var. Bunlar arasında en büyüğünü bulmak olsun. Kodunu buna göre revizyon yapabilirsin.
Mesela kendine şu soruyu sorman beklenirdi; ya 4. sayı gelirse?

Ayrıca bu gibi basit kod yapılarını repoda tutmak yerine Gist'e atman daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…