Köfteci Yusuf'ta istenilen zamanda işten ayrılınabilir mi?

kukono

Centipat
Daha fazla  
16 yaşındayım köfteci Yusuf'ta çalışmak istiyorum. Ama herhangi bir sözleşme yapıyorlar mı yapıyorsalar içeriği nedir? Ve istediğim zaman işten ayrılabilir miyim?

Seni nasıl alacaklar ki? 18 yaşı altında birini alacaklarını sanmam.

Yok hocam alıyorlar hatta 16 yaşından büyüklere sigorta bile yapıyorlar. Dostum soruna gelirsek istediğin zaman istifa edebiliyosun ama içeride kalan tazminatını veya maaşı almadan bir gün önce ayrılırsan paranı alamıyorsun. Kısaca içerideki tüm parandan vazgeçmen gerek.

Orası sıradan bir mahalle lokantası değil ki zincirleşmiş bir restoran markası artık. 18 yaş altı imkansız. Yine de veli izni ile çalışmayı dene derim.

Popeyes Burger King McDonald's böyle yerlerde mahalle restoranı değiller ama 16 yaşına girdiğin an seni işe alıp sigorta bağlıyorlar. Köfteci Yusuf'ta öyle büyük restoran zincirleri de öyle araştırabilirsiniz direkt böyle yerlerde çalışan bir sürü arkadaşım var sigortaları yatıyor her ay.

Sigortalı çalışılan yerlerde bu tarz ihbar işi oluyor, yani bu süreci işletmeden kafanıza göre çıkarsanız yaptırıma maruz kalabilirsiniz.

Yok hocam alıyorlar hatta 16 yaşından büyüklere sigorta bile yapıyorlar. Dostum soruna gelirsek istediğin zaman istifa edebiliyosun ama içeride kalan tazminatını veya maaşı almadan bir gün önce ayrılırsan paranı alamıyorsun. Kısaca içerideki tüm parandan vazgeçmen gerek.
Yani maaş yattıktan sonra istifa edersem sıkıntı olmuyor,insan kaynakları ile konuşacağım. Teşekkür ederim.

Yani maaş yattıktan sonra istifa edersem sıkıntı olmuyor,insan kaynakları ile konuşacağım. Teşekkür ederim.
Ben ve birkaç arkadaşım çıkarken zincir restoranlar sorun yapmadı gene de bunu çaktırmadan müdürle vs. konuşmanı tavsiye ederim.

Popeyes Burger King McDonald's böyle yerlerde mahalle restoranı değiller ama 16 yaşına girdiğin an seni işe alıp sigorta bağlıyorlar. Köfteci Yusuf'ta öyle büyük restoran zincirleri de öyle araştırabilirsiniz direkt böyle yerlerde çalışan bir sürü arkadaşım var sigortaları yatıyor her ay.
McDonalds'da 16 yaşında işe falan giremezsin. Bilgi nereden geliyor acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı