Köpeği Devamlı Balkonda Bırakmak Normal mi?

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Bizim bir komşu var. Her gece köpeği balkona bırakıyor. Devamlı havlıyor veya ulur gibi ses çıkarıyor. Sanki üzülüyor gibi bir ses. Yani cidden hayvana eziyet gibi yapıyorsa kıracağım kemiklerini ama emin de olamıyorum. Köpek besleyenlerin fikrini de almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim bir komşu var. Her gece köpeği balkona bırakıyor. Devamlı havlıyor veya ulur gibi ses çıkarıyor. Sanki üzülüyor gibi bir ses. Yani cidden hayvana eziyet gibi yapıyorsa kıracağım kemiklerini ama emin de olamıyorum. Köpek besleyenlerin fikrini de almak isterim.
Üşüyor olabilir. 1 - 2 gün sahibi dışarda kalsın o da ulumaya başlar.

İşte şu an İstanbul biraz yağmurlu. Eğer bunu eziyet veya umursamamazlıktan yapıyorsa işin rengi değişecek. Ama bazıları da terbiye etmenin aşamalarından olabilir diyorlar. Çok bilgili olmadığımdan emin olamıyorum bir türlü.

Oyyy. Haklı. Köpekler duyguları güçlü hayvanlardır, alıştığı ortam'dan uzaklaştırınca üzüntü belirtisi göstermek için uluma,havlama gibi belirtiler gösterir. Sahibi eve koymak istemiyorsa balkona bir kulübe vs. benzeri şeyler yaptırması için ikna et. Köpek kulübeyi sahiplensin.
İşte şu an İstanbul biraz yağmurlu. Eğer bunu eziyet veya umursamamazlıktan yapıyorsa işin rengi değişecek. Ama bazıları da terbiye etmenin aşamalarından olabilir diyorlar. Çok bilgili olmadığımdan emin olamıyorum bir türlü.
Buda bir yöntem ama bunu sürekli yapması da saçma tabi ki de.

@hAllederiz yani tam emin olamıyorum işte. Bi' konuşacağız olmazsa bakalım yarın falan. Parası yoksa ben vereceğim kulübe için çünkü ses beni üzüyor açıkçası. Ama yani eve koymak istemiyorsan da niye alırsın be kardeşim. Hayvana yazık değil mi sonuçta?

Böyle davranması için birkaç sebep var:
  • Belli zamanlarda belli ihtiyaçlarını (gezmeye çıkmak, mama, çiş...) belirtiyor olabilir.
  • Sürekli havlıyorsa durumundan memnun olmayabilir. Sahibi yeterince ilgilenmiyor olabilir, aç veya susuz kalmış olabilir, balkon küçükse bunalmış olabilir...
  • Her şey yolundaysa öylesine, etkileşime girmek için bile havlıyor olabilir. Yoldan geçenlerin çok olduğu bir sokaksa mümkün olan bir şey bu.
Teyzemlerin oturduğu mahallede de bir köpek vardı. Sahibi balkonda bakıyordu ancak iyi bir yaşam sürdüğüne eminim. Sürekli önünde mama bulunuyor ve balkonda bir kulübe vardı. Yaz günü olduğu için üşümesi mümkün değil zaten. Sahibi günde bazen üç, bazen dört defa gezdiriyordu. Üstelik çoğu zaman zincir bile kullanmıyordu Pitbull olmasına rağmen. Bu kadar ilgi görmesine, ihtiyaçlarının görülmesine rağmen yoldan geçen insanlara, arabalara havlıyordu. Böyle bir durum söz konusuysa bir şey yapamazsın maalesef. Apartman veya site değilse tabii.

Köpek ev için uygun bir hayvan değil. İnsan dahi bir kaç gün evden çıkamayınca ''of yeter bunaldım'' derken hayvanlara neden bunu yaşatıyorlar anlamıyorum. Kedi evet köpeğe göre ihtiyaçları daha az, az yer kaplıyor ve tembel olduğu için yemeğini ve suyunu ver gerisiyle ilgilenmiyor fakat bu hayvanın dışarı çıkmamasına engel değil. Hayvanlar insanlar gibi diğer cinsleriyle iletişim kuruyorlar. Hayvan alacaksanız kesinlikle bakabileceğinizden emin olmalısınız. Sizin konunuza gelirsek uluma sesi mutsuz olduğunun belirtisi gibi ama emin olamayız belki sadece ilgi istiyordur. Köpekler konusunda bilgili değilim fakat duygusal bir ses çıkarıyorsa muhtemelen mutsuz.

Ben kedimi gece odasına kapatıyorum yoksa sabah uyandığımızda evi yerinde bulamayız :D Kedim de ses etmiyor bu duruma zaten evde serbest haldeyken de bizle ilgilendiği yok. Ama köpekler öyle değil, gece bile olsa ilgi isterler bence. Çok ilgi istiyorlar. Ayrıca balkon değil de ev içerisinde bir oda olsa daha mantıklı olurmuş sonuçta ev ortamına alıştıysa balkonda üşüyebilir ve seslerden falan rahatsız olabilir.

Ben kedimi gece odasına kapatıyorum yoksa sabah uyandığımızda evi yerinde bulamayız :D Kedim de ses etmiyor bu duruma zaten evde serbest haldeyken de bizle ilgilendiği yok. Ama köpekler öyle değil, gece bile olsa ilgi isterler bence. Çok ilgi istiyorlar. Ayrıca balkon değil de ev içerisinde bir oda olsa daha mantıklı olurmuş sonuçta ev ortamına alıştıysa balkonda üşüyebilir ve seslerden falan rahatsız olabilir.
Bende çok kedi sahiplenmek istiyorum fakat hayvanı gezdirmesi,tırnak kesimi,tüylerinin kesilmesi veya kısaltılması, kumu,maması ve evi mahvetmemesi için oyuncağı derken bayağı masraflı çıkıyor ama o tatlılığa da değer 😂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı