Köpeğin insana yaklaşması onu kuduz yapar mı?

Neyse hocam, gidip bir daha su alayım, göz dikmişti zaten suyuma. Sayesinde 10 liram çöpe gitti.

Bu canlar icin değer. Hocam merak etmeyin. Sevap kazandınız :) öbür dünyada konuşacaklar sana iyiliğini de soyler. belki. O sizden su bulamasaydı suszluktan öbür dünyayada gidebilirdi :(
Allah razı olsun.

Bu canlar icin değer. Hocam merak etmeyin. Sevap kazandınız :) öbür dünyada konuşacaklar sana iyiliğini de soyler. Belki. O sizden su bulamasaydı suszluktan öbür dünyayada gidebilirdi :(
Allah razı olsun.

Evet bir de orası var. Bidonu koydum oraya yanında bir kap ile, bittiği zaman doldururum artık.

Merhaba iyi akşamlar. Az önce binanın önünde bir köpek yanıma yaklaştı, benden ayrılmak istemedi. Bir kap su koydum, en son onu içiyordu. Bana çok yakındı. İnternette okudum. Kuduz olan kedi ve köpekler bol bol su içer, korkak ve çekingen olur yazıyordu. Köpek aynen böyleydi. Isırmadı veya yalamadı. Bana yakın durması kuduz riski olur mu?
Bak oku bilgilen:

Kuduz ormanda/dağda yaşayan tilki/kurt gibi "vahşi hayvanda" olur.
Senin sokağının 100 metre ötesinde dağ yoksa, orman başlamıyorsa, sokaktaki masum kedi/köpeğe kuduz bulaşmaz, kuduz kendiliğinden topraktan bitmez.
Köpek ve kediler kuduz doğmazlar.

Sen nasıl bulaşıcı hastalıkları başkasından kapıyorsan, evcil hayvanlar da vahşi hayvanlardan kaparlar.

İstanbul'da Beşiktaş'da, Ankara'da Kızılay'da sokaktaki kedi/köpek kuduz taşımaz.
Ama İstanbul Şile'de olabilir, Bitlis çepeçevre dağlarla çevrili bir şehrimiz, hemen şehrin dışında kurt/ayı olan yerlerde tehlike vardır, ama şehrin ortasında bir bulaş kaynağı olmadıkça kuduzdan korkmanıza gerek yok.

Bak oku bilgilen:

Kuduz ormanda/dağda yalayan tilki/kurt gibi "vahşi hayvanda" olur.
Senin sokağının 100 metre ötesinde dağ yoksa, orman başlamıyorsa, sokaktaki masum kedi/köpeğe kuduz bulaşmaz, kuduz kendiliğinden topraktan bitmez.
Köpek ve kediler kuduz doğmazlar.

Sen nasıl bulaşıcı hastalıkları başkasından kapıyorsan, evcil hayvanlar da vahşi hayvanlardan kaparlar.
İstanbul'da Beşiktaş'da, Ankara'da Kızılay'da sokaktaki kedi/köpek kuduz taşımaz.
Ama İstanbul Şile'de olabilir, Bitlis çepeçevre dağlarla çevrili bir şehrimiz, hemen şehrin dışında kurt/ayı olan yerlerde tehlike vardır, ama şehrin ortasında bir bulaş kaynağı olmadıkça kuduzdan korkmanıza gerek yok.
Sağ olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı