Köpek, misafirlere saldırır mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar rottweiler bakacağım. İyi bir eğitim vereceğim fakat cıvık bir köpek olmasını istemediğim için koruma eğitimi falan da vereceğim. Giriş kapısının oraya bağlamayı düşünüyordum. Ama kiracımıza ve yabancılara karşı saldırabileceğini düşünüyorum koruma içgüdüsünden dolayı. O yüzden bahçeye bağlamayı düşünüyorum kapıyı görecek şekilde. Sıkıntı olur mu sizce?

Benim kedi misafirlerimizi tanımadığı için korkuyor, sıkışıyor bir köşeye. Köpeğinize de misafirleri tanıtmazsanız, misafirler geldiği zaman çok iyi şeyler olacağını sanmıyorum.

İfadeler: GKD
Bağlarsan problem olmaz. Ha olur da açık olursa köpek sonuçta, neden saldırmasın iç güdüsel olarak?

Kapıdan biraz uzağa bağlasanız sorun olacağını sanmıyorum.

Rottweiler güçlü ve koruma içgüdüsü yüksek bir köpek. İyi bir eğitim verirsen dengeli ve kontrollü olur ama yanlış yönlendirilirse fazla agresifleşebilir. Kapının önüne bağlamak sıkıntı yaratabilir çünkü geçen insanlara tehdit olarak görüp saldırganlaşabilir. Bahçeye kapıyı görecek şekilde koymak daha mantıklı ama burada da dikkat etmen gereken şeyler var. Köpeğin insanlarla düzgün bir ilişki kurmalı, yoksa aşırı korumacı olur. Küçük yaşta farklı insanlarla ve ortamlarda vakit geçirmesi lazım. Sürekli bağlı kalması da iyi değil, zamanla daha sinirli bir hale gelebilir. Mümkünse ona özgürce dolaşabileceği bir alan ayarlamak daha sağlıklı olur. Çitli bir alan ya da kulübe gibi bir yer olabilir. Komutları iyi öğrenmeli. dur, yat geri gibi komutları net bir şekilde bilmesi gerekiyor yoksa kontrol etmen zorlaşır. Eğer düzgün eğitirsen ve doğru şekilde konumlandırırsan bir sıkıntı çıkmaz ama köpek tamamen içgüdüleriyle hareket etmeye başlarsa kiracıya veya misafirlere sorun çıkarabilir. O yüzden eğitim ve yer seçimi konusunda dikkatli olmalısın.

Benim kedi misafirlerimizi tanımadığı için korkuyor, sıkışıyor bir köşeye. Köpeğinize de misafirleri tanıtmazsanız, misafirler geldiği zaman çok iyi şeyler olacağını sanmıyorum.

Her gelen misafiri tanıtmakla mı uğraşacağım. O zaman biraz daha geriye bağlamak daha iyi olur. Yoksa kimse eve giremez.

Teşekkürler hocam. Bahçemiz bayağı geniş fakat ancak ben aşağıda yanındayken serbest bırakabilirim. Yoksa kimseyi kapıdan içeri sokmaz. Mecburen bağlayacağım ama dediğiniz gibi kapıyı görecek şekilde bahçeye bağlamak daha mantıklı. Zaten yabancı biri geldiğinde atak yapmak isteyecektir içgüdüsel olarak. Umarım zincir kırıpta eve gelen misafire saldırmaz. En korktuğumda bu

İnsanlara alıştır genel olarak.

Olabildiğince alıştıracağım ama cıvık golden tarzı köpekler gibi olsun istemiyorum. İnce bir çizgi var onu yakalamak lazım. Rottweiler deyince asil korkutucu koruma köpeği gelir insanın aklına. Komşumuz damda besliyor sürekli. Köpek kimseyi sokmuyor biraz fazla agresif koruma konusunda.

Ben alıştırmadım pek üstüne düşmedim küçükken pişmanım eve misafir giremiyor üstüne düş mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…