Köpeklerden kaçarken otomobil çarpan 10 yaşındaki Zana hayatını kaybetti

Hiçbir şey olmasa refleks olarak kaçarsın köpek havlamasından.
Ne yapsın çocuğun refleks ayarlarıyla mı oynasın?

Toplanıp barınağa götürülmeli. Yoksa uyutulsun hiçbir canlının hayatı insan hayatından değerli değildir (bence).
Başka insanın canı kendi canından da daha değerli değil. Burada olay değer ve değersizlik değil. Hayvanın canı değersiz deyip topluca katliam yapmak insanı daha değerli kılmıyor.

Yapılması gerekenler belli amerikayı yeniden keşfetmiyoruz. Hayvanlar sokaklarda olmamalı. Zaten hayvanlar için sokaklar tehlikeli yerler. Toplanıp düzgün yerlerde yaşam alanları sağlanmalı barınaklar vs düzgün olmalı. Sahiplenme buralarda olmalı. Köpek satışı yasaklanmalı, köpek çoğaltanlar ağır ceza yemeli, sokağa köpek bırakanlar ağır ceza verilmeli. Köpeklerin kimlikleri olmalı onlardan sorumlu kişiler ailesi olmalı. Sokaktan alınan köpekler gerekirse kısırlaştırılmalı.

Köpeklere fısıldayan adamı bile normal bir ev köpeği ısırmıştı. Normal derken tabi sıkıntılı bir köpekti ama bir ailenin yanında kalıyordu sonuç olarak.

Hayvan severlik adı altında sokak hayvanlarını sömüren onlar üzerinden para kazananlar olduğunu düşünüyorum. Yoksa bu kadar mantıksız savunmalarına imkan yok. Anlaşılan çok büyük nemalanıyorlar birilerinden mama alıyoruz diye para kopartıyorlar olmalı.

Hatta altında yatan başka daha büyük sebepler bile olabilir.

Vegan yaşamaya çalışan birisi olarak düşünün beni bile çileden çıkarttılar

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Hocam diğer arkadaşada söyledim zaten ilk yapılması gerekenin barınağa koymak olduğunu söylüyorum. Diğer yazılan çok ihtiyaç kalınması halinde yapılacak bir şey. Ben köpek düşmanı değilim en sevdiğim hayvanda köpektir. Ama sen yetkili olarak bu köpeklere barınacak yer sağlayamıyorsan bu tür olayların yaşanmaması için ikinci çözüm şart oluyor.

Hocam zincirleme düzgün bir sistem kurulmazsa her zaman sistemin açığından zaafiyetler oluşur. Yani barınacak yer sağlayamıyorsak toplayıp yok edelim demek kalıcı bir çözüm değil. Bu sefer sürekli hayvanlar yine çoğalacak ve sürekli toplayıp katledilecek. Topyekün düzgün bir sisteme geçiş lazım ama tabi bu da bir anda olabilecek bir şey değil. Ama istenirse bazı şeylerin ne kadar çabuk kanunlaşabildiğini biliyoruz.

Toplum hayvansever falan değil toplum tamamen ikiyüzlü bu konuda. Kime sorsanız herkes hayvanseverim der ama daha düzgün bir hayvan kanunumuz ve düzgün bir hayvanları korumak adına bir sistemimiz yok. Çünkü toplum bilinçsiz ve hayvanlar kimsenin umurunda değil. Bir kısım küçük bir kitlenin umurunda olabilir ama onların da çıkarttığı ses yetkililere kadar ulaşamıyor ve onlar da umursamıyorlar.

Yetersiz ama acil ilk yapılması gereken bu diyebilirsiniz. Ama bence ilk yapılması gereken gruplu olan hayvanları dağıtmak saldırgan olanları direk barınaklara almak. Tabi barınakları da iyileştirmek gerekiyor. Gerekirse vergi alınsın ama bu işi çözmek o kadar da zor değil.

Sadece istenmesi gerekiyor ve toplumun bu konuda baskısı gerekiyor.

Ölen küçük bir çocuksa veya herhangi masum bir hayatsa buna sebep olan köpek olsun kedi olsun insan olsun yaşama hakkı yok.
Karınca ezdin mi hiç, sinek öldürdün mü sen? Sende bir canlıyı öldürdüysen yaşama hakkın yok.

Tabiki korkmuyordum. Bırak benim 10 yaşımı arkadaşlarımın çocukları 2-3 yaşında köpeklerimi seviyorlar korkmuyorlar. Çocuğun doğal refleksi köpekten korkmamaktır. Korku sonradan kazandırılır. (elleme pis, elleme ısırır vs.)

Fobilerin böyle çalışmadığını ne zaman anlayacaksınız acaba.

Fobisi olanlar yüzünden köpekleri katledek diyorsun yani...

Sadece onunla alakası olduğunu mu düşünüyorsun. Sanki köpekler çok uysalmış da biz gözümüzde büyütüyormuşuz gibi konuşuyorsun. Sokakta kedi parçalayan köpekler de uysal ama kediler gözlerinde büyütüyor. Her zaman uysal köpeklerle karşılaşmazsın. Her köpeğe aynı şekilde yaklaşılmaz. Köpekler doğaları gereği saldırgan canlılardır sokakta bazı köpekler bu doğal içgüdülerini kaybetse de hala saldırgan olan köpekler var etrafımızda.
Köpeklerin toplatılması katletmek değildir. Asıl sokaklar onlar için daha tehlikeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ankara'da yaşıyorum geçen sene sabah 6.30 sıraları 2 tane köpek kovalamıştı, az daha ısırıyorlardı. Yaşım 22 olmasına rağmen bende tedirgin oluyorum, sabah ayrı bir agresif oluyorlar.

Hayır, barınaklara alalım diyorum. Bu kadar seven ve guzelleyen insanlar birlik olsunlar bağış toplayıp barınak kursunlar. Gönüllüler ilgilendikten sonra devamı gelir.

Ancak farkına varmadiginiz şey köpekleri seven ve öldürülmesine bu kadar karşı olanların pek çoğu böyle bir şey için cebinden 10 TL çıkarıp vermeyecek. Sorun var, çözüm teklif ediliyor, çözüm hoşunuza gitmiyor ama asla çözüm sunmuyorsunuz. Son çare olarak mevcut barınakları iyileştirip barınaklara sığmayan köpekleri öldürmek kalıyor. Bu yapılmayacaksa çoğunluğu mutlu edecek bir çözüm bulmalısınız. Aksi halde bedava muhalefetten fazlası değil yaptığınız.

Köpekleri severim. Sevmek zorunda mıyım? Hayır. Cebimden ayda 200-300 lira civarı bağış yapıyorum barınaklara. Gücüm buna yetiyor. Ama sokakta köpek istemiyorum. 11 yaşında kız kardeşim var. Büyürken ona her seferinde hayvan sevgisi aşılamaya uğraştım. Kedimiz, kuşumuz oldu. Kuzenlerimizin köpeği vardı. Bu yıl bir kaç ay önce sokak köpeği saldırdı. Isırdı köpek ama sadece sıyırmış. Daha fazlası da olabilirdi. Şimdi köpeklerden korkuyor. Fobisi var. Bunu aşmasını ogretsene kardeşime.

Muğla'ya teyzemlere gittiğimiz de onların köpekleri havladi diye uykusundan korkarak uyandı. Bu bir fobi. Bunu aşmayı ogretemem. Yarın bir gün köpeğim olur, beraber vakit geçiririz ısınır ancak kurtulur bu korkudan. Bunu yaparken fobisinin daha kötü olmayacağının garantisi yok. Bunu anlamıyorsunuz. Sokakta yarın bir gün köpekten kaçarken ölen kendi yeğenin, kardeşin, çocuğun olursa mı üzülüp harekete geçmeye karar vereceksin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…