Başka insanın canı kendi canından da daha değerli değil. Burada olay değer ve değersizlik değil. Hayvanın canı değersiz deyip topluca katliam yapmak insanı daha değerli kılmıyor.Toplanıp barınağa götürülmeli. Yoksa uyutulsun hiçbir canlının hayatı insan hayatından değerli değildir (bence).
Başka insanın canı kendi canından da daha değerli değil. Burada olay değer ve değersizlik değil. Hayvanın canı değersiz deyip topluca katliam yapmak insanı daha değerli kılmıyor.
Yapılması gerekenler belli Amerika'yı yeniden keşfetmiyoruz. Hayvanlar sokaklarda olmamalı. Zaten hayvanlar için sokaklar tehlikeli yerler. Toplanıp düzgün yerlerde yaşam alanları sağlanmalı barınaklar vs düzgün olmalı. Sahiplenme buralarda olmalı. Köpek satışı yasaklanmalı, köpek çoğaltanlar ağır ceza yemeli, sokağa köpek bırakanlar ağır ceza verilmeli. Köpeklerin kimlikleri olmalı onlardan sorumlu kişiler ailesi olmalı. Sokaktan alınan köpekler gerekirse kısırlaştırılmalı.
Hocam zincirleme düzgün bir sistem kurulmazsa her zaman sistemin açığından zaafiyetler oluşur. Yani barınacak yer sağlayamıyorsak toplayıp yok edelim demek kalıcı bir çözüm değil. Bu sefer sürekli hayvanlar yine çoğalacak ve sürekli toplayıp katledilecek. Topyekün düzgün bir sisteme geçiş lazım ama tabi bu da bir anda olabilecek bir şey değil. Ama istenirse bazı şeylerin ne kadar çabuk kanunlaşabildiğini biliyoruz.Hocam diğer arkadaşada söyledim zaten ilk yapılması gerekenin barınağa koymak olduğunu söylüyorum. Diğer yazılan çok ihtiyaç kalınması halinde yapılacak bir şey. Ben köpek düşmanı değilim en sevdiğim hayvanda köpektir. Ama sen yetkili olarak bu köpeklere barınacak yer sağlayamıyorsan bu tür olayların yaşanmaması için ikinci çözüm şart oluyor.
Karınca ezdin mi hiç, sinek öldürdün mü sen? Sende bir canlıyı öldürdüysen yaşama hakkın yok.Ölen küçük bir çocuksa veya herhangi masum bir hayatsa buna sebep olan köpek olsun kedi olsun insan olsun yaşama hakkı yok.
Sen 10 yaşında köpeklerden korkmuyor muydun? Bana burada 10 yaşında olup köpekten korkmayan 10 kişi gösteremezsin. Sen bir çocuğa ne kadar sevgiyi aşılarsan aşıla her türlü korkar. Köpekler kaçan ya da kaçmayan ayırmıyor. Haberlerde görüyoruz. Sokakta bana doğru bir koşan köpek gördüğümde bi' bakış atıp "Hmm acaba saldırgan mı?" diye düşünüp kaçmayacak mıyım? Sonra da kendimi hastanede bulurum. Hayatta 6 yıllık tecrübesi olan çocuktan beklediğin şeye bak.
Fobilerin böyle çalışmadığını ne zaman anlayacaksınız acaba.
Sadece onunla alakası olduğunu mu düşünüyorsun. Sanki köpekler çok uysalmış da biz gözümüzde büyütüyormuşuz gibi konuşuyorsun. Sokakta kedi parçalayan köpekler de uysal ama kediler gözlerinde büyütüyor. Her zaman uysal köpeklerle karşılaşmazsın. Her köpeğe aynı şekilde yaklaşılmaz. Köpekler doğaları gereği saldırgan canlılardır sokakta bazı köpekler bu doğal içgüdülerini kaybetse de hala saldırgan olan köpekler var etrafımızda.Tabiki korkmuyordum. Bırak benim 10 yaşımı arkadaşlarımın çocukları 2-3 yaşında köpeklerimi seviyorlar korkmuyorlar. Çocuğun doğal refleksi köpekten korkmamaktır. Korku sonradan kazandırılır. (elleme pis, elleme ısırır vs.)
Köpeklerin toplatılması katletmek değildir. Asıl sokaklar onlar için daha tehlikeli.Fobisi olanlar yüzünden köpekleri katledek diyorsun yani...
Karınca ezdin mi hiç, sinek öldürdün mü sen? Sende bir canlıyı öldürdüysen yaşama hakkın yok.
Hayır, barınaklara alalım diyorum. Bu kadar seven ve guzelleyen insanlar birlik olsunlar bağış toplayıp barınak kursunlar. Gönüllüler ilgilendikten sonra devamı gelir.Fobisi olanlar yüzünden köpekleri katledek diyorsun yani...