Kötü Alınan TEOG Yükseltilebilir Mi?

AdolfHitler

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar,
TEOG sınavı benim için berbat geçti. Gerçekten de "oha" diyeceksiniz kusura bakmayın ama 40 yanlışım var, bende anlamadım neden böyle oldu. İkinci dönemde düzeltme şansım var mı? 95-100 arası tutarsam notları TEOG sınavından da 1-2 yanlış gibi olursa düzelebilir mi? İnşallah düzelir. Tülay Başaran lisesine gitmek istiyordum, olabilir mi, mümkün mü?

40 iyiymiş, düzeltirsin. Benimde 38 yanlış falan olması lazımdı. Ama benim 1. ve 2. sınavlar 310 falandı, ortalama 315 geldi düz geçtim. Şu zamanda istesem boş kontenjanı olan 400 puanlık liseye bile gidebilirim, o kadar saçmaladı MEB. Sen düşün gerisini. Tülay Başaran kaç puan istiyor?

458 kardeş ama inşallah olur 95-100 arası tutarsam notları birde teogda 1-2 yanlış olsa düzelebilir mi ? ppff çok kötü benim durum ama 430 dan üst liselere gidebilirsem benim için rahat

Problem etme notlar o şekilde olursa gidersin. Ama şu durum vardı bizim bu sene 450 aldın diyelim 380 puanlık liseye gidende vardı 490 puanlık liseye gidende vardı

458 puanlı bir liseye gitmek ilk sınavına bakarsak imkansız gibi bir şey diyebiliriz. Ama Pistol'un dediği gibi MEB öyle bir saçmaladı ki zorlarsan boş kontenjanlı Fen Lisesi'ne bile gidebilirsin Şakayı bir kenara bırakalım da, şu anda yapman gereken şey üçüncü sınavlarında iyi not almak. Sadece Teog sınavıyla Yerleştirme Puanın belirlenmiyor. Yerleştirme Puanında diğer okul sınavları da etkili olduğu için ( ve yıl sonu ortalamaları da etkili) onlara da Teog sınavı kadar önem vermen gerekir. Eğer ikinci Teog'dan da 1-2 yanlış yapıp 690-680 civarı puan alırsan istediğin yere gidebilirsin. Tabi ki şu anda sallama söyledim lakin Yerleştirme Puanı ortalama 400 filan olur. İstediğin okulun puanı da her hafta nakil isteyen öğrencilere göre düşeceği için okul başladıktan en az 1 veya 1,5 ay sonra istediğin okula gidebilmen mümkün. Bu yüzden birinci sınavını çok fazla düşünme ben niye böyle yaptım, çalışmadım diye. İkinci dönem okul sınavlarına ve Teog sınavına bak. Derslerine çok iyi çalış. Herkesten daha iyi olabilirsin çünkü malesef ezbere dayalı bir sistem de olduğu için çok zor değil bu sınavlar. Bir şekilde istediğin yere gelirsin.

Düzelir ya bozma moralini bence. Notlarını falan yüksek tutmaya çalış, ikincisinede gayret göster. İnşallah istediğin liseye gidebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…