Kötü arkadaş ortamında kalınır mı?

xcplfurkan

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben 14 yaşındayım ve yaklaşık 3,4 ay önce bir arkadaş ortamı edindim ve bu ortamda benimle yaşıt ama gece 11'e kadar dışarı da falan kalıyorlar. Her gün dışarı çıkıyorlar hep elektronik sigara içiyorlar ve kızlı ortamlarla falan kafede oturuyolar. Lafı kısa kesiyim sizce bu arkadaş ortamında kalınır mı? Çok kararsızım. Onları dostum olarak görüyorum ama kötü örnek olduklarını düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ortam serseri dolu hocam bence kalmayın ama siz bilirsiniz.

Neyi hedeflediğine göre değişir. Böyle bir ortamda derslerine odaklanıpta sınavlara çalışabileceğini sanmıyorum. Sarıyorsa ve sana kötü gelen bir şey yoksa takıl.

O ortamlarda mümkün olabileceğinde kalmayın. Uzaklaşın. Kötüden dost olmaz. İleride çok şükür edersin. Bu ortamlardan uzak kaldığın için. Çünkü "kanka bir tane dene" vb. laflar sizi de kötü alışkanlıklara başlatır.
Lafın kısası; bu tür ortamlardan uzak dur. Kişiliğini bozma, kimseye özenme ve ailenin eğittiği/büyüttüğü gibi yaşa.

Neyi hedeflediğine göre değişir. Böyle bir ortamda derslerine odaklanıpta sınavlara çalışabileceğini sanmıyorum. Sarıyorsa ve sana kötü gelen bir şey yoksa takıl.

Benim bundan önce de derslerim kötüydü hedefim bir mesleğe girip o meslek üzerinde is kurmak.

Benim bundan önce de derslerim kötüydü hedefim bir mesleğe girip o meslek üzerinde is kurmak.
Kötü veya iyi olsun. Hiç fark etmez. Karakterinin sağlam olması lazım. Her zaman ahlaklı olmak en iyisidir. O zaman sana soru sorayım: Bir serseriyi mi işine alırsın yoksa üni. okumamış ama ahlaklı, terbiyeli birini mi alırsın? @xcplfurkan

Haklısınız hocam da yani çok kararsızım çünkü gerçekten hiç temiz insan kalmamış ve doğal olarak insan yalnızlığı istemiyor bir arkadaşı olsun istiyor ondan dolayı biraz kararsızım ama uzaklaşmam daha doğru olacak.

Çok klas bir söz ama 10 tane 10 kuruşun olacağına 1 tane 1 TL'en olsun.
Merak etmeyin, daha önünüzde uzun yollar var ve illaki doğru biri çıkar. Ama o zamana kadar da sabretmen lazım. Daha diyecek bir sözüm yok. Hayat sizin hayatınız ve buna dikkat etmeniz lazım. O alışkanlıklar kolay bırakılmıyor. Daha ne diyeyim, kötüden dost olmaz.

Arkadaşların seni değiştirirler. Eğer sende öyle birisi olmak istiyorsan takıl ama istemiyorsan kesinlikle uzak dur. Ben senin yerinde olsam uzak durmayı seçerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…