Maddi durumun el veriyorsa 11. sınıfta 12. sınıf üniversite sınavı icin dershaneye basla 12. sınıfta da tekrar aynı konuları isle aklına kazınsın ve bu sekilde sınava gir.
Benzer durumda birini tanıyorum sadece sınav odaklı lise eğitimi alıyor. Daha iyi bir puan aldığı halde mahallesindeki Anadolu lisesine yazıldı. Tek hedef ile çalışmakta (Boğaziçi ekonomi istiyor) notları yüksek tutup okul birincisi olup ek kontenjan ile yerleşme planı var. Şu an lise 2 öğrencisi
Soruna gelirsek olmaz diyemem ama zor. Sınavda başarı tamamen kişinin kendinde bitiyor.
Derslerim iyi fakat matematik netlerim çok düşük. OBP 85 ama üniversiteyi okumak istiyorum kötü liseye gitme ihtimalim de var kötü liseden iyi bir üniversite kazanabilir miyim acaba?
Elbette ki kazanabilirsin. Bak ne kadar güzel ilk aşamayı aşmışsın hedef koymuşsun iyi bir üniversite diye. Şimdi bir de ne olmak istediğini belirle. Liseler değil zihinler kazandırır, yapacağını biliyorum
Maddi durumun el veriyorsa 11. sınıfta 12. sınıf üniversite sınavı icin dershaneye basla 12. sınıfta da tekrar aynı konuları isle aklına kazınsın ve bu sekilde sınava gir.