Pek sorum yok araştırma yaptım aslında uzunca bir süre
Öncelikle herkesin aklındaki soru mühendis diploması olmaması büyük bir sıkıntı mı bu sektörde, bu bölümden mezun birisiyle konuşma imkanın oldu mu, ya da son sınıf.
Yatay geçişle bilgisayar mühendisliğine geçmek mümkün mü deu da ortalamayla?
Hocalar vs. nasıl eğitimini beğeniyor musun? Memnun musun bölümden en önemlisi de bu
Şu an için yazılım-bilişim sektöründe mühendis olmanın bir avantajı yok. Ne bildiğine bakıyorlar.
Ben bu bölümden mezunum, arkadaşlarım da mezun, dolayısı ile evet mezun birileriyle konuşuyorum.
Bölüme başlamadan öncesini soruyorsan bölümden biriyle konuşmamıştım. Zaten benim kazandığım sene bölümün ilk senesiydi, yeni açılmıştı yani ve konuşabileceğim bir öğrenci yoktu
Yatay geçiş ile ilgili bir bilgim yok maalesef, mühendisliğe geçen veya geçmek isteyen kimseyi hatırlamıyorum.
Hocalar iyi. Bazı hocalar gerektiği kadarını bilip aktarırken bazı hocalardan bilgi taşıyor. "Her şeyi anlatmaya çalışıyor, konu dağılıyor" diyen öğrenci bile oldu
Şahsen kötü eleştiri yapabileceğim bir hoca yok. Hepsi saygı duyduğum, sorun yaratan değil, çözüm üreten insanlar. Tek bir hoca ile sorun yaşadım o da bizim bölümün hocası değildi, bir dönem geldi, gitti.
Okurken çok memnun hissetmediğim zamanlar olmuştu ama 2018'de mezun oldum, 2019'u kısa dönem askerlikle, biraz kendimi geliştirmekle, biraz da tembellikle yedim. Pandeminin coşmaya başladığı dönemde yaklaşık 6 aylık bir iş arayışı sonucu çalışmayı en çok istediğim şirketten teklif aldım. 2 aydır çalışıyorum. Şimdi geriye bakınca bölümden gayet memnunum, yine olsa yine aynı bölümü okurdum. Mezun arkadaşlarımdan yola çıkacak olursam, ağırlıklı olarak bankacılık, telekominikasyon, savunma sanayi, e-ticaret gibi sektörlerde işe girdiklerini söyleyebilirim. Özellikle bankalarda yazılım geliştiren 5-6 arkadaşım aklımda şu an.