Kötü ekran kartı takmak mı yoksa dahili kullanmak mı?

Timuçib

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle selam elimde fena olmayan 3.30 GHz hızında çalışan Intel Core i3 bir işlemci var bu işlemci bana dahili bir grafik birimi sağlıyor ve aynı zamanda elimde çok eski bir ekran kartı var. Modeli HD3450 512M sorum şu bu ekran kartını takmak mı daha iyi yoksa hiç takmayıp işlemcinin sağladığı dahili birimi kullanmak mı?

i3 4130 var benim eski PC'mde ona HD 5450 takacaktım mesela ama baktım dahili grafik birimi daha güçlüymüş seninde 3. 4. nesil i3 ise muhtemelen daha güçlüdür 3450'den.

İşlemcindeki dahili grafik işlemcinin de, bahse konu olan harici grafik kartının da internette benchmarkları bulunuyordur diye tahmin ediyorum. İşlemcinin tam adını verirseniz daha net yardımcı olabiliriz.

İşlemcin büyük ihtimal 2120. Çünkü 3.3GHz i3 diye aratınca en uyumlu bu çıktı. Soruya gelirsem ekran kartı her zaman daha kaliteli renkler veriyor. Güç de çekmeyeceğine göre bence her türlü ekran kartını tak.

Edit: Bak nasıl bildim

İşlemcindeki dahili grafik işlemcinin de, bahse konu olan harici grafik kartının da internette benchmarkları bulunuyordur diye tahmin ediyorum. İşlemcinin tam adını verirseniz daha net yardımcı olabiliriz.
Intel Core i3-3220 CPU 3.30GHz

Bunlar göz önüne alınarak grafik kartı takmıyorum o zaman teşekkürler.

i3 3220 3.30 GHZ eski işlemcimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…