Kötü İşlemci iyi ekran kartı sisteme nasıl bir güncelleme yapmalıyım?

MqSirKai

Centipat
Daha fazla  
Sistemde i7 4770S işlemci GTX 1650 8 GB ekran kartı var 165Hz de bir monitörüm var CS Valorant gibi oyunlarda sanırım işlemciden kaynaklı FPS droplar yiyorum ayarlardan neyleri değiştirerek minimuma indirebilirim veya indirebilir miyim 4:3den 16:9 a geçmek fark yaratır mı zaten işlemcimi değişmeyi düşünüyorum şimdilik bir çözüm yoksa 1650'nin yanına Intel veya AMD hangi nesil işlemci alınabilir?

Hocam peki i3 13100F mi yoksa 12100F mi almalıyım çok bir fiyat farkı yok AMD de alma taraftarı çok değilim çünkü malum ısınıyor

Eğer ucuz bir güncelleme yapcaksanız i3 12100F'ya da 5 3600 alın yüksek yapcaksanız 5 5600 alın.

İşlemci yükseltmek o kadar kolay mı hocam?

Anakartın vs değişmesi gerekmiyor mu işlemcinin değişebilmesi için? Soketlerin uymaması gibi şeyler okumuştum fakat bilgili değilim. Ekran kartı değişimi içinde olabilir soket uymama olayı fakat öyle bir şey olduğuna eminim. İyice araştırmadan sadece işlemci alıvermeyin bir de anakart ararsınız.

@Hamza Ensar Sağlam @Jira @longwayy @Vito S

Sistemde i7 4770S işlemci GTX 1650 8 GB ekran kartı var 165Hz de bir monitörüm var CS Valorant gibi oyunlarda sanırım işlemciden kaynaklı FPS droplar yiyorum ayarlardan neyleri değiştirerek minimuma indirebilirim veya indirebilir miyim 4:3den 16:9 a geçmek fark yaratır mı zaten işlemcimi değişmeyi düşünüyorum şimdilik bir çözüm yoksa 1650'nin yanına Intel veya AMD hangi nesil işlemci alınabilir?
Hocam grafik yükseltirsen işlemci daha az yorulur birde anakartınız ne ?

Anakart Intel H81 yazıyor zaten işlemci değişecek derken yani anakart falan da değiştireceğim zaten mecbur uyumlu değil çunkü i3 13.nesil için ekran kartı soket olayını bilmiyorum parçaların uyumlu olup olmadığını nereden anlarım bir de grafik yükseltirsen işlemciye az yük biner demişsiniz hangi ayarları yükselteyeyim 16:9 4:3 fark eder mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı