Bununla programlama yapıyorum. Aşağıdakini de referans al. Bendeki işlemci DDR4 platformuna çıkmış bir işlemci, ona rağmen performansı böyle.
DDR4 16GB Bellek ve 120GB SSD ile çalışıyorum bu bilgisayar üzerinde. Zamanında mining yaparken mining kartlarını bağlamak için topladığım kasaydı bu. Mining bittikten sonra iş yerine ofis bilgisayarı olarak kurdum. Şimdi de üstünde programlama yapıyorum. i5-7 gerekiyor falan hikaye. Amaç oyun programlamak değilse, bellek yettikten sonra işlemci gücü çok önemli değil. Ram en önemlisi kısaca.
Full sistem özellikleri şöyle;
Not: 2060 Super bu sistem için overkill, biliyorum, elimde fazlalıktı bu ekran kartı. Buna takmaya karar verdim satmak yerine. Gelecekte kendi oyun bilgisayarımdaki işlemciyi buna takıp ona yeni işlemci almayı planlıyorum. Bu sebeple ekran kartını satmamak daha mantıklı geldi.
2. Not: EndeavourOS kullanıyorum. DE Gnome. GNU/Linux platformunda Gnome hafif olmamasıyla bilinir. Buna rağmen performansı programlama için gayet yeterli.
3. Not: Web site geliştirmek için kullanıyorum sistemi, XAMPP ve VSCode ile geliştirme yapıyorum. Ek olarak klasördeki tüm dosyaları takip edip onlarda değişiklik yapılması halinde değişiklik yapılan dosyayı açmayı/yenilemeyi sağlayan bi script kullanıyorum. İşlemci ağırlıklı bir script. Ayrıca web alanında çok tecrübem olmadığı için bol bol araştırma yapıyorum dolayısıyla çok fazla chrome sekmem de açık oluyor. Veri tabanı geliştirme için de DataGrip kullanıyorum. O da Java ile geliştirilmiş bir yazılım ve kaynak tüketimi konusunda hiç mütevazı bir yazılım değil. Bütün bunlara rağmen gram sıkıntı yok. Özetle sistemin iyi olmasına gerek yok programlama için.