Köyde sosyal fobi

Arkadaşlar köydeki akrabaları çok görmedim, en son 2021 de gittik orada da utana utana durmuştum sorular sordular devamlı zar zor cevaplamaya çalıştım, ama konuşmak istemiyorum kötü oluyorum gerçekten ne yapabilirim, sosyal fobim var, birazdan yola çıkacaz yine basacak sosyal fobi özellikle ailemin yanında kimseyle konuşamıyorum ailemin katkısı var aslında sosyal fobiye. Birden bir anda kibarlaşıyorum.

Ayrıca hepsi de yaşlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka maalesef bende de bu sorun vardı onu tek seferde yenemezsin kendine güvene güvene olur yavaştan çok fazla tanımadığın ama gene de tanışıklığın olan kişilerle eskile hakkında konuşabilirsin sonrasında okul ya da çalışıyorsan orada tanımadığın kişilerle sosyalleşmeye başla yavaştan kurtuluyorsun mesela otobüste kaptan orta kapı diye bağırabilirsin böyle böyle yeneceksin bu durumu.

Bence konuşacağınız kişi sizden yaşça büyükse ve akrabanızsa utanılacak bir durum yok. Ben de yaşça bana yakın kişilerin olduğu yeni bir ortama girdiğimde utanırım herkesin bana baktığını düşünürüm ancak biraz o ortamda vakit geçirince normal halime dönerim yani insan kendi konfor alanından çıktığı zaman kendine güvenini kaybeder ancak ne kadar çok o ortama girerse de kendini alıştırır, güven duyar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…