Kolay Arch dağıtımı önerisi

Zinederon

Kilopat
Yer
Ordu, Fatsa
Daha fazla  
Bir süredir Mint'teyim bu aralar Plasma yükleyecektim, sonra bugün arkadaşım için distro ararken @14kero EndeavourOS önerince benim de aklıma Arch Tabanlı bir dağıtıma geçmek geldi.

Tasarımı güzel hafif KDE sürümü olan bir dağıtım arıyorum. Linuxu zaten günlük işlerde kullandığım için Mint'te yetiyor ama özelleştirmeyi abartmak istiyorum. Zaten Arch Tabanlı istememin temel nedeni bu.

Ayrıca bir yazılım yükleyicisi olması kullanım açısından iyi olur.

@The Shorekeeper

Manjaro'ya bakabilirsiniz.

Pek OpenSUSE istemiyorum.

Aklımda vardı ama tasarımını beğenmemiştim, sanırım güzel bir KDE temasıyla çözülebilir.
Dediğiniz gibi hocam tema yüklerseniz güzel olur.

Aslında tasarımı stok KDE tasarımı ama Manjaro bana gereksiz dolu (nam-ı diğer bloat) geliyor. Endeavour daha iyi gibi.
Zaten stok KDE temasını sevmiyorum. KDE'nin potansiyeli çok çok daha fazla.

Manjaro ve EndeavourOS'un gelen uygulamaları dışında fark yok mu yani? Peki Mint'ten EndeavourOS geçersem ne gibi farklılıklar olur benim için.

Manjaro biraz daha son kullanıcı dostu, GUI bir mağaza yer alıyor, PAMAC ile Yay'dan daha kolay program derliyorsunuz. Karşılığında sistem çok hızlı şişiyordu ama.
Ben de bunu kastetmiştim. Programlar terminalden de iner ama sürücüler falan için de mi bir GUI mağaza yok?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı